Νικ. Μαλάκος: Μιλούν τα έργα μας σε όλο τον Δήμο

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2014 3:15 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:55

 

Συνέντευξη στον Κώστα Τσόλα

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία και ο πολίτης αναφέρεται με συνέντευξή του στην «Ε» ο δήμαρχος Τυρνάβου και εκ νέου υποψήφιος τους αυριανές δημοτικές εκλογές του Β΄ γύρου κ. Νίκος Μαλάκος σημειώνοντας με έμφαση ότι ο απλός λαός πλέον έχει ως μόνο αποκούμπι τον δήμαρχο, τους αντιδημάρχους και τους κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου.

 Τονίζει ακόμη ότι ο Δήμος Τυρνάβου απέδειξε και αποδεικνύει ότι ανταπεξέρχεται στην δύσκολη οικονομική συγκυρία με ευρωστία και νοικοκυροσύνη. Πληρώθηκαν τα χρέη 5.800.000 ευρώ, τα νομικά πρόσωπα που έχουν το βάρος τους κοινωνικής και εκπαιδευτικής πολιτικής έχουν ένα μικρό πλεόνασμα, ενώ η ΔΕΥΑΤ, παράλληλα με την διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου, εκτελεί έργα υποδομής 22.000.000 ευρώ σε ολόκληρο το Δήμο .

Ερωτηθείς ο κ. Μαλάκος για τον συνυποψήφιό του κ. Παναγιώτη Σαρχώση, του ασκεί σκληρή κριτική σημειώνοντας με έμφαση: «Ο κ. Σαρχώσης, δυστυχώς, απέδειξε με το να μην ορκιστεί δημοτικός σύμβουλος το 2010, όταν δεν εξελέγη ο συνδυασμός του ως δημοτική αρχή, ότι αποφεύγει τον δρόμο του αγώνα και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η καρέκλα του Δημαρχείου».

Τέλος αναλυτικά δίνει στη δημοσιότητα τα έργα τους παρούσας δημοτικής αρχής Τυρνάβου.

 

Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Μαλάκου:

*Πως κρίνετε την τρέχουσα πολιτική κατάσταση, η κοινωνία υποφέρει και αντιδρά. Ως πότε μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση; Πιστεύετε ότι η πολιτική των μνημονίων μπορεί να συνεχιστεί, να φέρει αποτέλεσμα;

-Η κοινωνία, η χώρα τους περνά την πιο δύσκολη στιγμή στην μεταπολεμική τους ιστορία. Οι Έλληνες φθάσαμε στο αμήν και το βλέπουμε καθημερινά στην επαφή με τον κόσμο, τους δημότες τους, οι οποίοι νιώθουν ως μοναδικό αποκούμπι τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους και τους δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες. Μέσα σε αυτήν την αδηφάγα οικονομική πολιτική των μνημονίων που φαίνεται πως δεν οδηγεί πουθενά, ο Δήμος Τυρνάβου κατάφερε και συνεχίζει να καταφέρνει να ξεχρεώνει όλους τους πολίτες του, να πληρώνει τους υποχρεώσεις του και να αντικρίζει τους δημότες περήφανα και κατάματα.

 

* Η Αυτοδιοίκηση τι μπορεί να προσφέρει στον κόσμο μέσα σ΄ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία;

 

- Μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό τους οικονομικής και πολιτικής ανωμαλίας που διέρχεται η πατρίδα τους, η μόνη ελπίδα σωτηρίας και ανάκαμψης τους κοινωνίας τους είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Δήμος, τους ο πανάρχαιος θεσμός, που βρίσκεται δίπλα στον συνάνθρωπο κάθε στιγμή. Ο Δήμος Τυρνάβου απέδειξε και αποδεικνύει ότι ανταπεξέρχεται στην δύσκολη οικονομική συγκυρία με ευρωστία και νοικοκυροσύνη. Πληρώσαμε τα χρέη 5.800.000 ευρώ, τα νομικά τους πρόσωπα που έχουν το βάρος τους κοινωνικής και εκπαιδευτικής τους πολιτικής έχουν ένα μικρό πλεόνασμα, ενώ η ΔΕΥΑΤ, παράλληλα με την διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου, εκτελεί έργα υποδομής 22.000.000 ευρώ σε ολόκληρο το Δήμο τους. Μόνο η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να λύσει τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών, να τονώσει την τοπική οικονομία και να συμβάλλει στην υπεραξία των τοπικών τους προϊόντων.

 

*Με ελάχιστες επιχορηγήσεις και πολύ δύσκολα οικονομικά, τι μπορεί να κάνει πια τους δήμαρχος; Αξίζει πλέον τον κόπο να επιθυμεί κάποιος να εκλεγεί;

 

- Όλοι τους είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε και να πορευτούμε στην πορεία τους χώρας τους. Ο Δήμαρχος που θα εκλεγεί αλλά και οι παρόντες θα πρέπει να εργάζονται σκληρά με περίσσια φροντίδα, με φειδώ στα έξοδα αλλά και με ευθυκρισία και ανιδιοτέλεια στην είσπραξη των εσόδων. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι τους ότι η Δημοτική Αρχή πρέπει να είναι χρήσιμη και όχι αρεστή. Να μην χαϊδεύει αυτιά, αλλά να νοιάζεται για το συλλογικό συμφέρον και πάνω απ’ όλα να υπάρχει ζωντάνια και όρεξη για δουλειά. Μόνον έτσι θα μπορεί ο αιρετός να αντιπαρέλθει τους αντιξοότητες τους καθημερινότητας και να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο.

* Ποιο μεγάλο έργο τους θητείας τους θεωρείτε ότι αποτελεί τη σφραγίδα τους, το αποτύπωμά τους στον Δήμο;

 

- Ξεκινήσαμε, έχοντας ως προτεραιότητα την αποπληρωμή των χρεών από το 2006 και εντεύθεν αλλά και την κατασκευή έργων υποδομής. Τρέξαμε, κοπιάσαμε, εξαντλήσαμε οργανωμένα κάθε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε ξεχρεώσει το σύνολο του χρέους τους και να εκτελούμε έργα σε όλο το εύρος του Δήμου τους (αποχέτευση και βιολογικό καθαρισμό σε Αμπελώνα, Βρυότοπο και Αργυροπούλι, αντιπλημμυρικά έργα σε Ροδιά και Δαμάσι, γέφυρα στο Δαμάσι, πλατείες σε Πλατανούλια και Τύρναβο, ηχοπετάσματα, ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου στον Τύρναβο, διανοίξεις οδών στον παλαιό Τύρναβο, κτίρια κοινωνικών δομών, τους ΚΑΠΗ στον Τύρναβο και άλλα) συνολικού προϋπολογισμού 45.000.000 ευρώ. Όλα τα έργα τους αλλά και οι μελέτες που η Τεχνική τους Υπηρεσία ετοιμάζει αποτελούν πρώτον έργα υποδομής και δεύτερον δίνουν αναπτυξιακή πορεία στον τόπο τους.

 

 

* Θέλετε να αναφέρετε τρεις παρεμβάσεις τους ως δήμαρχος που θεωρείτε τους σπουδαιότερες και τους τρεις που θα θέλατε, που σχεδιάζετε, να υλοποιήσετε εφόσον επανεκλεγείτε;

 

- Η φερεγγυότητα και αναβάθμιση τους πιστοληπτικής ικανότητας του Δήμου τους, η δημιουργία Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων και παραρτήματος του ΙΚΑ και η διευκόλυνση και δημιουργία υποδομών σε όλους τους κτηνοτροφικούς οικισμούς. Κύριο και πρώτιστο μέλημά τους με την εκλογή τους θα είναι η πλήρης ολοκλήρωση τους μελέτης τους Νοτίου παρακάμψεως τους πόλης του Τυρνάβου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η ασφαλτόστρωση καίριων σημαντικών αγροτικών οδών σε όλο το εύρος του Δήμου τους και η δημιουργία βρεφονηπιακών σταθμών για την Δημοτική Κοινότητα του Αμπελώνα.

 

 

* Πως κρίνετε τον συνυποψήφιό τους;

- Την τελική κρίση την έχει πάντοτε ο λαός. Τους θα τους κρίνει όλους, ποιοι είναι τους επάλξεις των δημοτικών προβλημάτων και δεν εγκαταλείπουν ποτέ, ποιοι αγωνίζονται για το νοικοκύρεμα του Δήμου τους και ποιοι είναι παρόντες σε κάθε πρόβλημα του Δήμου τους. Αναφερόμενος σε όλους του τους συνυποψηφίους τους απέδειξαν με την παρουσία τους όλα αυτά τα χρόνια από τους θέσεις – κλειδιά που κατείχαν στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι παλεύανε και νοιάζονταν για τα δημοτικά πράγματα. Ο κ. Σαρχώσης, δυστυχώς, απέδειξε με το να μην ορκιστεί δημοτικός σύμβουλος το 2010, όταν δεν εκλέχθηκε, ότι αποφεύγει τον δρόμο του αγώνα και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η καρέκλα του Δημάρχου. Εμείς αποδείξαμε ότι από όλα τα μετερίζια αγωνιζόμαστε για τα δίκαια των συμπολιτών τους. Δεν εγκαταλείπουμε την μάχη ποτέ. Γι’ αυτό και ο κόσμος τους δικαίωσε πρώτους την προηγούμενη Κυριακή και θα τους δώσει την εντολή να συνεχίσουμε την ανοδική τους πορεία.

 

* Γιατί θα πρέπει ο κόσμος να τους εμπιστευτεί την Κυριακή;

- Διότι είμαστε ειλικρινείς με τους δημότες, είμαστε πλάι τους, είμαστε σπλάχνα τους εδώ τους κοινωνίας και πάνω απ’ όλα αποδείξαμε πως έχουμε το όραμα, τα έτοιμα έργα, τους για παράδειγμα τα νέα αποδυτήρια για το Δημοτικό Στάδιο του Τυρνάβου, ξέρουμε πώς θα φέρουμε χρήματα για τα έργα υποδομής και παλεύουμε στα δύσκολα, χωρίς να εγκαταλείπουμε τον αγώνα. Καλούμε όλους τους πολίτες, με το χέρι στην καρδιά τους να ψηφίσουν αυτοδιοικητικά, να ψηφίσουν ανθρώπινα, να ψηφίσουν το νέο, που τους απέδειξε ότι ξέρει να διοικεί και να νοικοκυρεύει. Και αυτοί, είμαστε εμείς. Ευχαριστώ και με την νίκη.

 

 

ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΡΧΗΣ

Στην συνέχεια ο δήμαρχος Τυρνάβου αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα που έγιναν ή γίνονται στο σύνολο του Δήμου Τυρνάβου:

  • Αποπληρωμή χρεών Δήμου – Ν.Π. 6.200.000 €
  • Αποχέτευση – Βιολογικός καθαρισμός Αμπελώνα - Βρυοτόπου 15.000.000 € ΕΣΠΑ
  • Αποχέτευση – Βιολογικός καθαρισμός Αργυροπουλίου 6.500.000 € ΕΣΠΑ
  • Μελέτη αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης αμιαντοσωλήνων Τυρνάβου – Αμπελώνα – Ροδιάς 12.200.000 € ΕΣΠΑ
  • Επικαιροποίηση μελέτης κατασκευής δικτύων αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού Δαμασίου 4.050.000 €
  • Ανακατασκευή Δημοτικού Θεάτρου «MAXIM» Τυρνάβου 560.000 € ΕΣΠΑ
  • Δημιουργία ηχοπετασμάτων στον δρόμο Νέας Εθνικής Οδού Τυρνάβου – Ελασσόνας 1.040.000 € ΕΣΠΑ
  • Αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων και κατασκευή πλατειών σε Τύρναβο (Μεσοχώρι – συνοικία Κατσανούλα) Πλατανούλια, συνοικία «Τζαμί» Αργυροπούλι 570.000 € ΕΣΠΑ
  • Αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων και ασφαλτοστρώσεις οδών στον οικισμό ΡΟΜΑ Τυρνάβου 800.000 € ΕΣΠΑ
  • Διανοίξεις οδών πόλεων Τυρνάβου και Αμπελώνα και κατεδαφίσεις ετοιμόρροπων κτιρίων.
  • Ανάπλαση – πεζοδρόμηση πλατείας αγοράς Τυρνάβου και δημιουργία νέου ΚΑΠΗ Τυρνάβου 200.000 € ΣΑΤΑ
  • Δημιουργία Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων και Ασφάλιζομένων στον Τύρναβο (παλαιό ΚΑΠΗ)
  • Λειτουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τυρνάβου
  • Ανακαίνιση και διπλασιασμός ΚΑΠΗ Αμπελώνα 70.000 €
  • Κατασκευή 2ου Νηπιαγωγείου Αμπελώνα (συνοικία Αγ. Κων/νος) 700.000 €
  • Κατασκευή Πνευματικού Κέντρου συνοικίας Αγ. Κων/νου Αμπελώνα
  • Ανάπλαση εξωτερικού χώρου και κατασκευή κωδωνοστασίου Αγ. Λαύρας Τυρνάβου
  • Αναθεώρηση και τροποποίηση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Τυρνάβου και Αμπελώνα 870.000 € ΕΣΠΑ
  • Δημοπράτηση μελέτης κατασκευής Νοτίου παρακάμψεως της πόλεως Τυρνάβου 330.000 € ΣΑΤΑ
  • Ανακατασκευή – διαπλάτυνση και φωτισμός δρόμου Βρύσης Τυρνάβου 360.000 € ΣΑΤΑ
  • Ανακαίνιση παλαιού Δημαρχείου Αμπελώνα και δημιουργία χώρων για συλλόγους
  • Ανακατασκευή γηπέδων Αμπελώνα και χλοοτάπητα 40.000 € ΣΑΤΑ
  • Επέκταση ανακύκλωσης με ιδία μέσα και με έξοδα του ΦΟΔΣΑ στην Δημοτική Ενότητα Τυρνάβου
  • Ανακατασκευή γηπέδου Βρυοτόπου
  • Κατασκευή κερκίδας γηπέδου Δαμασίου
  • Αντιπλημμυρική θωράκιση Ροδιά 1.700.000 € ΕΣΠΑ
  • Ανακατασκευή Δημοτικού Σχολείου Ροδιάς
  • Επέκταση αγωγών άρδευσης σε Αργυροπούλι, Δελέρια και Ροδιά
  • Αγροτική και κτηνοτροφική οδοποιία πλήρης ακόμη και σε απομακρυσμένα μέρη (Βοτανοχώρι)
  • Έγκριση μελετών κατασκευής παιδικού σταθμού στο Αργυροπούλι (80.000 €), κατασκευή δρόμου «Μπογιαζί» Ροδιάς (46.000 €) και βελτίωση χώρων και ανακατασκευή εισόδου και δημιουργία ανοικτού γυμναστηρίου στα Πλατανούλια (67.000 €) μέσω LEADER
  • Δημιουργία δημοτικού πάρκου στην «Ανάληψη» Αργυροπουλίου
  • Αποκατάσταση επικινδυνότητας γέφυρας Τυρνάβου, ενίσχυσή της και κατασκευή λεκάνης εξομάλυνσης 540.000 € ΣΑΤΑ
  • Δημιουργία υδατοδεξαμενής και άρδευσης βοσκοτόπου Δαμασουλίου 140.000 € ΣΑΤΑ
  • Αντιπλημμυρική θωράκιση Δαμασίου «Γαλογαύρα» 1.400.000 € ΕΣΠΑ
  • Πλήρες ηλεκτρονικό δίκτυο τηλεόρασης Δαμασίου
  • Ενίσχυση Πολιτιστικών Θεσμών «Καρναβάλι-Μπουρανί, Γιορτή Κρασιού» και δημιουργία νέων, όπως το Αρχοντικό του Αϊ Βασίλη στον Τύρναβο, η ετήσια Γιορτή των Ηλικιωμένων στο Κλειστό Γυμναστήριο Τυρνάβου, το ετήσιο φεστιβάλ παιδικών χορευτικών στο Δαμάσι τον Μάιο, λειτουργία ετήσιας έκθεσης Αγροτικών Προϊόντων στον Τύρναβο από ντόπιους
  • Πλήρης λειτουργία του Πολυδύναμου Αθλητικού Κέντρου στον Τύρναβο και δημιουργία προγραμμάτων άθλησης για όλους
  • Ανακατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου Τυρνάβου
  • Πλήρης οργάνωση και τακτοποίηση των δημοτικών κοιμητηρίων
  • Λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου, γραφείου ΑμΕΑ, όλα τα παιδιά δεκτά στους Παιδικούς Σταθμούς
  • Ενίσχυση Μουσικής Σχολής και Φιλαρμονικής.
  • Διαγραφή 2% ειδικού τέλους από επαγγελματίες υγειονομικού ενδιαφέροντος
  • Αποχαρακτιρισμός Παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Τυρνάβου
  • Μελέτη αναμόρφωσης χώρου οδού Πολυτεχνείου από Alpha Bank έως τέλος οικισμού Τυρνάβου 893.000 € ΕΣΠΑ
  • Αισθητική αναβάθμιση και κατασκευή πυρόσβεσης δάσους «Ρουμάνι» Πλατανουλίων 8.000 € ΣΑΤΑ
  • Κατασκευή δημοτικού καταστήματος – αναψυκτηρίου στα Δένδρα Τυρνάβου 340.000 € ίδιοι πόροι.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass