ΚΟΝΤΕΨΑΝ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ «ΞΕΡΟΙ» ΟΣΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

«Ηρωική» η προσπάθεια στα εκλογικά τμήματα

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2014 5:23 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:57
«Ξεροί» έπεσαν χθες οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, οι γραμματείς και τα ελάχιστα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, σε πολλά εκλογικά τμήματα, κυρίως της Λάρισας. Η ζέστη και η έλλειψη μελών των επιτροπών, σε συνδυασμό με την αυξημένη εκλογική εργασία, δημιούργησε καταστάσεις «τρέλας». Ηρωική η προσπάθεια, για την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, θα μπορούσε να πει κανείς... τα χειρότερα αναμένονταν το βράδυ, μέχρι και τα ξημερώματα, με την καταμέτρηση των ψήφων.
Μάλιστα, χρειάστηκε η ενίσχυση ορισμένων εκλογικών τμημάτων και με επιπλέον δικαστικό αντιπρόσωπο, για βοήθεια, σε περιπτώσεις που δεν υπήρχαν εφορευτικές επιτροπές. Σε άλλες περιπτώσεις, δικαστικοί αντιπρόσωποι ζητούσαν τη βοήθεια των εκλογικών αντιπροσώπων των συνδυασμών. Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε χθες το πρωί, με την προσπάθεια επίλυσης του αναμενόμενου και άλυτου, προβλήματος της μη προσέλευσης των μελών εφορευτικών επιτροπών, για μια σειρά λόγους.
Από το Σάββατο, η ανάληψη των εκλογικών τμημάτων από τους δικαστικούς αντιπροσώπους, έγινε ομαλά και σε μία περίπτωση χρειάστηκε αντικατάσταση, λόγω ασθενείας. Την όλη εποπτεία των εκλογικών τμημάτων, όπως και την πρώτη Κυριακή, είχαν η έφορος δικαστικών αντιπροσώπων εφέτης διοικητικών δικαστηρίων κ. Καλλιόπη Θεοδωράτου και ο αναπληρωτής της κ. Ανδρέας Παπαδημητρίου, εφέτης στο Πολιτικό Εφετείο Αθηνών. Διευκρινιστικά ερωτήματα έγιναν κυρίως από ειδικά εκλογικά τμήματα και των ετεροδημοτών.
Σε κάποια εκλογικά τμήματα υπήρξε έλλειψη ψηφοδελτίων, μικρών όμως κομμάτων και έγινε προσπάθεια να καλυφτούν από άλλα εκλογικά τμήματα. Όπως διευκρίνιζαν δικαστικοί αντιπρόσωποι, μπορούσε, σε περίπτωση έλλειψης, να χρησιμοποιηθεί το λευκό ψηφοδέλτιο και να συμπληρωθεί με στυλό, το όνομα του συνδυασμού και τα ονόματα των υποψήφιων ευρωβουλευτών, που ψηφίζονταν. Το ψηφοδέλτιο, δεν θα θεωρείτο άκυρο. Η έλλειψη βέβαια οφειλόταν, στο ότι δεν μερίμνησαν τα ίδια τα κόμματα για την αποστολή περισσότερων ψηφοδελτίων.
Σχετικά με τον ρυθμό της ψηφοφορίας, σε μερικά τμήματα της Λάρισας, η προσέλευση μέχρι το μεσημέρι ήταν πιο μεγάλη από την αντίστοιχη της προηγούμενης Κυριακής. Ίσως, οι ψηφοφόροι βιάζονταν να πάνε στη θάλασσα... Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η έφορος των δικαστικών αντιπροσώπων έκανε περιοδεία σε πολλά εκλογικά τμήματα του νομού και η βασική διαπίστωση ήταν η έλλειψη εφορευτικών επιτροπών και ο τιτάνιος αγώνας των εφορευτικών να φέρουν εις πέρας τη διαδικασία.
Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass