Κ. Τζανακούλης: «Για την απώλεια του Δήμου φταίει η κ. Καραλαριώτου…»

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2014 21:47 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:04

 

«Το γεγονός ότι η φιλελεύθερη παράταξη έχασε το Δήμο Λαρισαίων οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σ’ εκείνη που η παράταξη τη διόρισε στη θέση του αντιπεριφερειάρχη», ήταν η άμεση ανταπάντηση από την πλευρά του Κ. Τζανακούλη, όπου χρεώνεται στη Ρ. Καραλαριώτου απώλεια ψυχραιμίας και της επιστρέφονται οι χαρακτηρισμοί που εκτόξευσε εναντίον του απερχομένου δημάρχου.

Αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου της Ρ. Καραλαριώτου χθες το μεσημέρι, από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Αυτή είναι η κ. Καραλαριώτου! Μόλις δεν της βγουν αυτά που θέλει, επιτίθεται σε προσωπικό επίπεδο, χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς. Και μάλιστα χαρακτηρισμούς του υποκόσμου, όπως «Νονός», «Ντον Κορλεόνε» κλπ. Αυτού του τύπου οι χαρακτηρισμοί δεν μας αγγίζουν. Χαρακτηρίζουν μόνο όσους τους χρησιμοποιούν, γιατί αυτό είναι το επίπεδο τους. Εμείς τους επιστρέφουμε. Τους χαρίζουμε στους εμπνευστές τους. Βέβαια, είναι προφανές ότι έχασε την ψυχραιμία της προφανώς γιατί είχε επενδύσει πολλά σ’ αυτές τις εκλογές, και τώρα βγαίνει ο πραγματικός της εαυτός.
Θα ήταν βέβαια χάσιμο χρόνου να απαντήσουμε σ’ όλες τις προσωπικές της επιθέσεις, αφού για την ταμπακιέρα δεν μιλά. Αλλά έτσι, για να ενημερώνεται ο κόσμος – που σίγουρα έχει άλλα προβλήματα από τις δικές μας αντιπαραθέσεις – θα πούμε μόνο τα εξής:
Μιλά για νούμερα και ψήφους ξεχνώντας ότι και ίδια καταψηφίστηκε από το 77% των συμπολιτών μας. Και στο δεύτερο γύρο των εκλογών, που η Ν.Δ. την στήριξε με όλους τους μηχανισμούς της (κάτι που δεν έγινε με το δικό μας συνδυασμό), δεν κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές.  

Μιλά διαρκώς διαβάζοντας ένα κείμενο το οποίο προφανώς γράφουν κάποιοι άλλοι, όπως έκανε άλλωστε σ’ όλη την προεκλογική περίοδο. Λέει λοιπόν ότι η παράταξη μας «Λάρισα Πόλη του Αύριο» στον πρώτο γύρου το 2010 πήρε 27.000 σταυρούς, ενώ σκοπίμως αποσιωπά ότι τότε τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 65.000 και βεβαίως αποσιωπά ότι στο δεύτερο γύρο των εκλογών του 2010 που τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 47.000 ο συνδυασμός μας πήρε το 50% των ψήφων. Αποσιωπά επίσης πως στον πρώτο γύρο των φετινών εκλογών τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 70.000 και στο δεύτερο γύρο 65.000.

Αν συγκρίνουμε λοιπόν τα έγκυρα ψηφοδέλτια του δεύτερου γύρου των εκλογών του 2010 με του 2014 έχουμε μια διαφορά 18.000 ψήφων. Δεν έχει μάθει πως δεν συγκρίνονται ανόμοια πράγματα;

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Κ. Τζανακούλης υπερψηφίστηκε  για τέσσερις συνεχόμενες τετραετίες για αυτά που είπε και έκανε. Η διαδρομή του ιδίου και της δημοτικής του αρχής στη πόλη τα τελευταία δεκαέξι χρόνια, είναι ένα κομμάτι της ιστορίας της Λάρισας που πολλοί θα ζήλευαν να εγγράψουν στο πολιτικό ενεργητικό τους. Και τώρα πήρε ένα σημαντικό ποσοστό και αριθμό ψήφων, παρ’ ότι μόνο αυτόν «πολεμούσαν» με πρώτη και καλύτερη την κ. Καραλαριώτου. Ας ψάξει λοιπόν αλλού για άμεσες και έμμεσες στηρίξεις και να κατονομάσει αυτούς που «πανηγύριζαν» εκτός των ανθρώπων του κ. Καλογιάννη.

Το γεγονός ότι η φιλελεύθερη παράταξη έχασε το Δήμο Λαρισαίων οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σ’ εκείνη που η παράταξη τη διόρισε στη θέση του Αντιπεριφερειάρχη και την βοήθησε τα μέγιστα όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή και μόνο πούλησε την παράταξη. Ο χαρακτηρισμός του «αντάρτη» θα την συνοδεύει για πάντα, όπως και ο αντιδεοντολογικός προεκλογικός αγώνας που έκανε.
Και να την πληροφορήσουμε πως εμείς δεν κάναμε καμία δημοσκόπηση γιατί τα χρήματα που διαθέταμε ήταν ελάχιστα. Άλλοι ξόδευαν πακτωλό χρημάτων και η Λάρισα γνωρίζει για ποιους πρόκειται. .

Ας μην εκνευρίζεται λοιπόν κι ας μη μιλά για εξιλέωση. Εμείς δεν ζητήσαμε εξιλέωση και άλλοθι από κανέναν, απλώς είπαμε και λέμε τα πράγματα με τ’ όνομα τους».

Η Ρ. Καραλαριώτου

Ακολούθησε νέα τοποθέτηση από την επικεφαλής του συνδυασμού «Λάρισα Νέα Αρχή» Ρ. Καραλαριώτου, η οποία σημειώνει τα εξής: «Δεν θα μάθω εγώ τρόπους και ήθος στον απερχόμενο δήμαρχο. Τις απόψεις μου τις είπα ξεκάθαρα. Από εδώ και μπρος το μόνο που με απασχολεί είναι να τιμήσω την εμπιστοσύνη των Λαρισαίων».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass