Μνημόνευσαν τον μακαριστό μητροπολίτη Ελασσόνας

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2014 14:34 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:07

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Τον μακαριστό μητροπολίτη Ελασσόνας κυρό Βασίλειο, μνημόνευσαν πρόσφατα στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου, όπου και ετάφη, με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο, για την συμπλήρωση εννέα ημερών από την εκδημία του.

Στην Θεία Λειτουργία και στο Μνημόσυνο με Τρισάγιο στον τάφο του συγχοροστάτησαν ο Τοποτηρητής της Ι.Μ. Ελασσόνας σεβασμ. μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, ο σεβασμ. μητροπολίτης Κίτρους – Πιερίας κ. Γεώργιος και ο σεβασμ. μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, ενώ συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελλος της Ι.Μητρόπολης Ελασσόνας – αρχιμανδρίτης π. Χαρίτων Τούμπας, ο καθηγούμενος της Ι.Μονής Σπαρμού Ολύμπου π. Νικάνωρ Παπανικολάου, οι πατέρες της Μονής, αρχιμανδρίτες και ιερείς της Μητρόπολης Ελασσόνας.

Μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης, ο μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος έκανε αναφορά στην προσωπικότητα, τα χαρίσματα και το έργο του αείμνηστου μητροπολίτη Ελασσόνας. «Κατά κοινή ομολογία, ο μακαριστός μητροπολίτης Βασίλειος ήταν αξιαγάπητος από όλους. Άλλωστε, το γεγονός αυτό, φάνηκε από την αθρόα συμμετοχή ιεραρχών, του κλήρου και του λαού στην Εξόδιο Ακολουθία του. Εύχομαι ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του μετά των δικαίων…», υπογράμμισε, συγκινημένος.

Στη συνέχεια, στον τάφο του μακαριστού μητροπολίτη, τελέσθηκε Τρισάγιο, με την παρουσία των μητροπολιτών, του κλήρου, της αδελφότητος της Ι. Μονής, των αδελφών και συγγενών και των συνεργατών του εκδημήσαντος μητροπολίτη Ελασσόνας.

Όπως έγινε γνωστό, το 40ήμερο μνημόσυνο του μακαριστού μητροπολίτη Ελασσόνας κυρού Βασιλείου θα τελεστεί το Σάββατο 21 Ιουνίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας. 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass