Σε επίσχεση εργασίας οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2014 16:30 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:10

 

«Η διάλυση του νοσοκομείου μας συνεχίζεται». Κραυγή αγωνίας υψώνουν οι γιατροί ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού της Λάρισας περιγράφοντας με μελανά χρώματα την υφιστάμενη κατάσταση. «Ελλείψεις υλικών παράλληλα με εξωσυμβατικές προμήθειες, αποχωρήσεις μετακινήσεις ή αποσπάσεις προσωπικού, απεγκαταστάσεις πανεπιστημιακών από το κλινικό έργο, παράλληλα με μηδενικές προσλήψεις, βλάβες σε μηχανήματα που δεν συντηρούνται, ούτε αντικαθίστανται, κατάρρευση των εισοδημάτων και ταυτόχρονα νομιμοποίηση του «φακελακίου» μέσω της λεγόμενης λίστας απογευματινών χειρουργείων», είναι στοιχεία που επικαλούνται οι γιατροί, οι οποίοι μετά από γενική συνέλευση με ευρύτατη συμμετοχή αποφάσισαν μεταξύ άλλων να ξεκινήσουν από σήμερα Τετάρτη επίσχεση εργασίας αλλά και να ενημερώσουν τις δικαστικές αρχές «για τη ζοφερή εικόνα».

Όπως ανακοινώθηκε από τη γενική τους συνέλευση, «οι γιατροί παραμένουν απλήρωτοι από εφημερίες για 14 μήνες χωρίς να υπάρχει σαφής προοπτική αποπληρωμής και ενώ αυθαιρέτως έχουν ήδη περικοπεί μεγάλα ποσά από δεδουλευμένα. Την ίδια στιγμή η διοίκηση εγκρίνει προγράμματα εφημέρευσης που δεν πρόκειται να πληρωθούν, λόγω έλλειψης κονδυλίων, εξαναγκάζοντας  αντισυνταγματικά, τους γιατρούς σε απλήρωτη εργασία.

 Οι γιατροί του ΠΠΓΝ Λάρισας δηλώνουν  προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχτούν περαιτέρω αυτή τη κατάσταση και θα αντιδράσουν με κάθε μέσο. Οι ιατροί ΕΣΥ του ΠΠΓΝΛ  καταθέτουν δηλώσεις επίσχεσης εργασίας που θα ξεκινήσει από Τετάρτη  4 Ιουνίου. Ενημερώνουν τις Δικαστικές  Αρχές  και την   ΟΕΝΓΕ. Προγραμματίζουν κυλιόμενες γενικές συνελεύσεις προκειμένου να εκτμηθεί η πορεία των κινητοποιήσεων».

Ο Ι. Σ. Λ.

Την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών και την άμεση στελέχωση σε ιατρικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου ζητά με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, που δηλώνει ότι «στηρίζει τις κινητοποιήσεις των γιατρών ΕΣΥ, όπως αυτές εξαγγέλθηκαν μετά από απόφαση της συνέλευσής τους». Και τονίζει: «Ζητάμε από την 5η ΥΠΕ να δρομολογηθεί η άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών των συναδέλφων μας και να σταματήσει αμέσως η παγίδευσή τους σε καθεστώς απλήρωτης εργασίας. Ζητάμε επίσης από το ΥΥΚΑ την άμεση στελέχωση με ιατρικό προσωπικό όλων των κλινικών και τμημάτων του ΠΓΝΛ, ώστε να μην βρεθούμε μπροστά σε απρόοπτα κατά την επίμαχη περίοδο του καλοκαιριού.

Η αδυναμία της Πολιτείας να εξασφαλίσει ικανοποιητική και αποτελεσματική περίθαλψη στους πολίτες μέσα από προϋπολογισμό δαπανών που θα εξυπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες και όχι προϋπολογισμό που θα οδηγεί σε εξαθλίωση ασθενείς και γιατρούς, είναι πλέον εμφανής».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass