Έκκληση για προστασία από τα αγριόχορτα στον Τύρναβο

Δημοσίευση: 05 Ιουν 2014 21:17 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:13

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Την κλασική παροιμία του λαού: «των φρονίμων τα παιδιά…» κάνει πράξη ο αρμόδιος αντιδήμαρχος  Καθαριότητας του  δήμου Τυρνάβου κ. Ντίνος Κέντρας,  εδώ και  καιρό, αφού μαζί με τους εργαζόμενους του δήμου έχουν μπει σε μια διαδικασία  καθαρισμού των δημοτικών οικοπέδων από τα χόρτα με στόχο την αποφυγή στο επόμενο χρονικό διάστημα  τυχόν πυρκαγιών.

 Ο κ. Κέντρας, με ανακοίνωσή του, καλεί επίσης τους ιδιοκτήτες ή νομείς οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται μέσα σε κατοικημένες περιοχές είτε κοντά σ’ αυτούς, να προβούν σε ράντισμα και καθαρισμό των χώρων αυτών από αγριόχορτα για αν μη μεταβληθούν σε σκουπιδότοπους με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και αποτελέσουν στο μέλλον, ενόψει της επερχόμενης θερινής περιόδου, εστίες ανάφλεξης με κίνδυνο πυρκαγιάς στις κατοικημένες περιοχές με απρόβλεπτες συνέπειες για ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση,  η παραπάνω υποχρέωση απορρέει από τον ισχύοντα νόμο.  Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης προς τις σχετικές ανακοινώσεις ο δήμος θα αναγκαστεί να προβεί στις από τον νόμο προβλεπόμενες ενέργειες. Για το λόγο αυτό παρακαλούνται όλοι οι δημότες να συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή για να υπάρχουν καθαρές και ανθρώπινες πόλεις και τοπικές κοινότητες στο δήμο Τυρνάβου.

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ

Επίσης όπως ανακοινώθηκε από την διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Τυρνάβου, που υπογράφει η διευθύντρια κ. Θεοδώρα Γιουβρή, την ερχόμενη Δευτέρα 9 Ιουνίου, λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος δεν θα πραγματοποιηθεί η αποκομιδή των απορριμμάτων. Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι δημότες να μην τοποθετούν  τα απορρίμματα στους κάδους ή έξω στο δρόμο για να διατηρηθούν οι πόλεις και τα χωριά καθαρά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass