Αρση της εκμίσθωσης κτιρίου από την Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου ζητούν οι κάτοικοι της Χάλκης

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2014 14:35 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:14

Αποφασισμένοι να εμποδίσουν να εξελιχθεί η διαδικασία του ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού, για την εκμίσθωση του κτιρίου του πρώην Αστυνομικού Σταθμού Χάλκης, από την Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ), είναι οι κάτοικοι της Χάλκης, οι οποίοι πραγματοποίησαν συνέλευση στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού.

Στο πλευρό τους, στηρίζοντας το αίτημα τους, βρέθηκε τόσο ο νυν δήμαρχος Κιλελέρ κ. Ρίζος Κομήτσας, όσο και ο εκλεγμένος στις πρόσφατες εκλογές, νέος δήμαρχος κ. Θανάσης Νασιακόπουλος, (ο οποίος θα αναλάβει τη «ηνία» του Δήμου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο), δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του χωριού.

Στο πλαίσιο της συνέλευσης, το τοπικό συμβούλιο Χάλκης, ενημέρωσε για το θέμα που προέκυψε και τις ενέργειες που ο Δήμος και η Τοπική Κοινότητα έχει κάνει μέχρι σήμερα. Μετά από συζήτηση και κατάθεση προτάσεων για τον καθορισμό των ενεργειών που πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα, η συνέλευση κατέληξε ομόφωνα σε ψήφισμα διαμαρτυρίας και στην επίδοσή του στην ΕΤΑΔ Α.Ε. και το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς και στη συλλογή υπογραφών.

Αναλυτικότερα στο ψήφισμά τους αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Σύσσωμη η τοπική κοινωνία της Χάλκης διαμαρτύρεται έντονα για την απόφαση της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) ΑΕ να διαθέσει προς ενοικίαση το κτίριο του πρώην Αστυνομικού Σταθμού Χάλκης, το οποίο κατασκευάστηκε το 1954 με έρανο μεταξύ των κατοίκων του χωριού και σε οικόπεδο που παραχώρησε δωρεάν το 1951 η Κοινότητα Χάλκης, με την πίστη ότι ενδυναμώνεται το αίσθημα ασφάλειας του χωριού μας.

Σήμερα, αφού αυτός ο σκοπός εξέλειπε, θεωρούμε ότι το κτίριο αυτό αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της Τοπικής Κοινότητας και ότι είναι απολύτως δίκαιο και λογικό να επιστρέψει στην τοπική κοινωνία για να στεγάσει κοινωφελείς δραστηριότητες κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα. Εξάλλου, αυτό έχει ήδη συμβεί με το κτίριο του πρώην Αστυνομικού Σταθμού Νίκαιας, το οποίο παραχωρήθηκε στον πρώην Δήμο Νίκαιας και ήδη ολοκληρώνεται η εργολαβία ανακατασκευής του, προκειμένου να στεγάσει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Διαμαρτυρόμαστε για την επιχειρούμενη εκμίσθωση του κτιρίου του πρώην Αστυνομικού Σταθμού Χάλκης.

Ζητούμε να αρθεί η διαδικασία εκμίσθωσης του κτιρίου του πρώην Αστυνομικού Σταθμού Χάλκης και να επιστραφεί προς χρήση στην τοπική κοινωνία, για κοινωφελείς σκοπούς.

Δηλώνουμε ότι θα είμαστε ενάντια σε πιθανή διαδικασία εκποίησης του κτιρίου του πρώην Αστυνομικού Σταθμού Χάλκης.

Καλούμε όλους τους συνδημότες μας σε συστράτευση, για την αποφυγή αρνητικών εξελίξεων.

Καλούμε το Δήμο Κιλελέρ να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα, που είναι απαραίτητα για την υποστήριξη του δίκαιου αιτήματός μας.

Καλούμε τους βουλευτές όλων των κομμάτων του Νομού Λάρισας, να πάρουν ξεκάθαρη θέση.

Εξουσιοδοτούμε το Τοπικό Συμβούλιο να προβεί στη συγκέντρωση υπογραφών και να παραδώσει το ψήφισμα στην ΕΤΑΔ ΑΕ, να το κοινοποιήσει στους πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς του Νομού Λάρισας».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass