Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ:

Κοινός ο αγώνας για την προώθηση των Ελληνικών προϊόντων

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2014 20:12 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:15

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

Την πόλη του Τύρναβου επισκέφθηκε σήμερα  ένας παλιός γνώριμος των Τυρναβιτών και φίλος της Τυρναβίτικης κουλτούρας. Ο λόγος για τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο του Δήμου Κισάμου Χανίων της Κρήτης  κ. Θοδωρή  Σταθάκη.

Ο κ. Σταθάκης  επισκέφθηκε τον Τύρναβο για να παραβρεθεί σε γάμο της οικογένειας   του κ. Λάκη Λιάνου,  και στο περιθώριο της επίσκεψης είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για θέματα πολιτιστικής συνεργασίας των δύο Δήμων, αφού ο κ. Σταθάκης μαζί με άλλα μέλη της περιοχής  Κισάμου  συμμετείχαν σε ανταλλαγή πολιτιστικών δραστηριοτήτων με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τύρναβου και τα χορευτικά τους συγκροτήματα.

Το μεσημέρι ο  νεοεκλεγείς  δήμαρχος  Κισάμου, φίλος του Τύρναβου,  κ. Θοδωρής Σταθάκης φιλοξενήθηκε και ξεναγήθηκε  στα αξιοθέατα του Τυρνάβου, όπως ο τάφος του πολιούχου  Αγίου Γεδεών, ο Προφήτης Ηλίας, η Βρύση Τύρναβου , η περιοχή «Μάτι» με τις μοναδικές πηγές και τη λίμνη στον κάμπο.

Στη συνέχεια ο κ. Σταθάκης στο «Αστόρια», στην κεντρική πλατεία, γεύτηκε ντόπιους τυρναβίτικους μεζέδες, δοκίμασε το τσίπουρο Τύρναβου  χωρίς γλυκάνισο, που θυμίζει την κρητική τσικουδιά και συνέχισε με κρασί του Οινοποιείου Τύρναβου. Ένας από τους μεζέδες που του θύμισε την κρητική κουζίνα με κάποιες παραλλαγές ήταν τα «σερντένια» Τυρνάβου, αρνίσιες γεμιστές κοιλίτσες με κρέας εντόσθια, ρύζι και πολλά μυρωδικά.

Μιλώντας στην «Ε» ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος Κισάμου Χανίων Κρήτης κ. Θοδωρής Σταθάκης αφού ευχαρίστησε όλους τους Τυρναβίτες και ειδικά τον πρόεδρο του Τύρναβου κ. Αντώνη Λιάνο για την ζεστή φιλοξενία τόνισε, ότι οι δύο περιοχές Κίσαμος και Τύρναβος, πέρα από την τεράστια πολιτιστική κληρονομιά έχουν και άλλα πολλά κοινά χαρακτηριστικά ως κατ’ εξοχήν αγροτικές περιοχές. Τις δύο περιοχές τους συνδέει το αμπέλι, το κρασί, το τσίπουρο και  η τσικουδιά. Προϊόντα μοναδικά για τα οποία  από κοινού πρέπει αφ ενός να προστατευτούν και αφ εταίρου να αναδειχθούν και να προωθηθούν ακόμη περισσότερο στην Ευρωπαϊκή αγορά, αλλά και ευρύτερα σε πολλές περιοχές του κόσμου.  «Και για να γίνει αυτό, κατέληξε ο κ. Σταθάκης, πρέπει να υπάρχει κοινός αγώνας και κοινή προσπάθεια όλων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass