«Γκρίνια» για τα σκουπίδια στον Τύρναβο

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2014 21:32 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:17

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

 

 Άσχημη η εικόνα  την Κυριακή της Πεντηκοστής και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος με τη συσσώρευση των απορριμμάτων σε κεντρικά σημεία του Τύρναβου, όπου μέχρι πρόσφατα το απορριμματοφόρο του Δήμου έκανε την αποκομιδή  και το πρωί της Κυριακής κυρίως γύρω από την κεντρική πλατεία και του πεζοδρόμους.

Το κυριακάτικο πρόγραμμα διακόπηκε ξαφνικά με απόφαση της σημερινής δημοτικής αρχής, λόγω έλλειψης χρημάτων, αφού όπως τονίστηκε σε σχετική ανακοίνωση τα χρήματα των εργαζομένων την Κυριακή τα έβαζαν οι αντιδήμαρχοι από την τσέπη τους.

Επίσης, σε σχετική ανακοίνωση για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε την περασμένη  εβδομάδα,  «αδικαιολόγητη και μάλλον εκδικητική  θεωρείται από την «συνΠολιτεία του νεοεκλεγέντος δημάρχου Τύρναβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση η απόφαση της δημοτικής αρχής να διακόψει αμέσως μετά τη δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών την κυριακάτικη αποκομιδή των σκουπιδιών  από το κέντρο του Τύρναβου, με το αιτιολογικό ότι δεν επαρκεί το προσωπικό αλλά και τα χρήματα».

Ωστόσο το πρόβλημα εντάθηκε το τριήμερο αφού εκτός της Κυριακής ακολούθησε η αργία του Αγίου Πνεύματος όπου και πάλι το απορριμματοφόρο δεν βγήκε για την αποκομιδή με αποτέλεσμα οι σωροί των σκουπιδιών να γιγαντωθούν.

Τα παράπονα και η γκρίνια έρχεται κυρίως από τους επαγγελματίες οι οποίοι πρακτικά λόγω έλλειψης χώρου δεν μπορούν να φυλάξουν  για δύο μέρες  τις σακούλες με τα απορρίμματα  στα καταστήματά τα οποία και λόγω της νύχτας του Σαββάτου είναι πολύ  περισσότερα από τις καθημερινές.

Αποκρουστική  εικόνα όμως και για τους Τυρναβίτες  και ξένους επισκέπτες οι οποίοι ενώ βγαίνουν να απολαύσουν τον καφέ ή το ποτό τους στην κεντρική πλατεία βιώνουν την αποκρουστική εικόνα, η οποία από εδώ και πλέον με την άνοδο της θερμοκρασίας θα συνοδευτεί   με τη δυσοσμία και τους σκύλους τις γάτες και τα ποντίκια να βρουν τη χαρά  τους κυριολεκτικά.

Μεταφέροντας τις απόψεις των συνδημοτών οι Τυρναβίτες προτείνουν  η απερχόμενη δημοτική αρχή σε συνεργασία και με τη νέα που αναλαμβάνει από την 1η Σεπτεμβρίου να  κοινή βρουν λύση ώστε το απορριμματοφόρο να κάνει και πάλι την αποκομιδή  των σκουπιδιών τις Κυριακές από το κέντρο του Τυρνάβου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass