Επιμορφωτικό πρόγραμμα με θέμα «Όλυμπος, από το Μύθο και την Ιστορία στην Αειφορική Διαχείριση»

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2014 12:21 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:19



Το ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία – Δράσεις δια βίου Μάθησης για τους Ενήλικες» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και δια βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και εθνικών πόρων θα οργανώσει σε συνεργασία με το Δίκτυο Συλλόγων «Περραιβία» διήμερο επιμορφωτικό πρόγραμμα για ενήλικες διάρκειας 10 ωρών με θέμα «Όλυμπος, από το Μύθο και την Ιστορία στην Αειφορική Διαχείριση» στο πλαίσιο του θεματικού έτους «Ο Ενεργός Πολίτης για το Περιβάλλον και την Αειφορία». Με το πρόγραμμα αυτό το ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας επιδιώκει τη γνωριμία, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των ενηλίκων σχετικά με τα οικοσυστήματα του Ολύμπου καθώς και με την ανάπτυξη πρακτικών μέσα από το πνεύμα της αειφορικής διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών. Το περιεχόμενο του σεμιναρίου αναφέρεται σε θέματα, όπως αειφορική ανάπτυξη παραολύμπιων οικισμών, πολιτιστικές διαδρομές της νοτιοδυτικής πλευράς του Ολύμπου, ήπιες αθλητικές εναλλακτικές δραστηριότητες και αειφορία κ.ά. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν από Παρασκευή, 13 έως και Σάββατο 14 Ιουνίου 2014 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στην Ελασσόνα, καθώς και σε πεδίο παραολύμπιας περιοχής του Δήμου Ελασσόνας.



Το επιμορφωτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε 60 ενηλίκους που είναι μέλη Συλλόγων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας που δραστηριοποιούνται στην ανάδειξη και προβολή του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού στοιχείου της περιοχής. Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι ξεπεράσουν τον προβλεπόμενο αριθμό η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει με κλήρωση. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.

Συγκεκριμένα , το ΚΠΕ Κισσάβου - Ελασσόνας στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία – Δράσεις δια βίου Μάθησης για τους Ενήλικες» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και δια βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και εθνικών πόρων, οργανώνει σε συνεργασία με το Δίκτυο Συλλόγων «Περραιβία»,διήμερο επιμορφωτικό πρόγραμμα για ενήλικες ,διάρκειας 10 ωρών με θέμα «Όλυμπος, από το Μύθο και την Ιστορία στην Αειφορική Διαχείριση» στο πλαίσιο του θεματικού έτους «Ο Ενεργός Πολίτης για το Περιβάλλον και την Αειφορία».

Σημαντικοί Εισηγητές

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε εντυπωσιακό ενδιαφέρον από τους εκπροσώπους Εθελοντικών Οργανώσεων της Π.Ε. Λάρισας, οι οποίες συμμετέχουν μαζικά στις εργασίες του Σεμιναρίου ,ενώ έχουν κληθεί σπουδαίοι και έγκριτοι εισηγητές από την ακαδημαϊκή κοινότητα (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Α.Π.Θ.), τεχνοκράτες, εκπαιδευτικοί, ερευνητές και βραβευμένοι εκπρόσωποι της κοινωνίας των Πολιτών (Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»). (λεπτομέρειες: www.diktioelassonas.gr)

Σκοπός Σεμιναρίου

Με το πρόγραμμα αυτό το ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας επιδιώκει τη γνωριμία, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των ενηλίκων σχετικά με τα οικοσυστήματα του Ολύμπου καθώς και με την ανάπτυξη πρακτικών μέσα από το πνεύμα της αειφορικής διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών.

Το περιεχόμενο του σεμιναρίου αναφέρεται σε θέματα, όπως αειφορική ανάπτυξη παραολύμπιων οικισμών, πολιτιστικές διαδρομές της νοτιοδυτικής πλευράς του Ολύμπου, ήπιες αθλητικές εναλλακτικές δραστηριότητες και αειφορία κ.ά. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν από Παρασκευή 13 έως και Σάββατο 14 Ιουνίου 2014 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στην Ελασσόνα, καθώς και σε πεδίο παραολύμπιας περιοχής του Δήμου Ελασσόνας.

 Το επιμορφωτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε 60 ενηλίκους που είναι μέλη Συλλόγων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας που δραστηριοποιούνται στην ανάδειξη και προβολή του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού στοιχείου της περιοχής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass