ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ

Μετρούν τις πληγές τους σε Δολίχη – Λιβάδι

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2014 23:08 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:29

 

 

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η καταγραφή και η εκτίμηση των ζημιών στη Δολίχη Ελασσόνας, στο Λιβάδι και στη γύρω περιοχή που μετρούν τις πληγές τους μετά την σφοδρή θεομηνία της περασμένης Κυριακής, που έπληξε την περιοχή, με ισχυρότατη χαλαζόπτωση(ασυνήθιστα μεγάλη σε διάρκεια) και φοβερή ραγδαία καταιγίδα, που συνοδευόταν από θυελλώδεις ανέμους!

Πέρα από τις καταστροφές σε αγροτικούς δρόμους, τα πρώτα στοιχεία των συνεργείων του ΕΛΓΑ, που συνεχίζουν αδιάκοπα το έργο τους, δείχνουν ολική καταστροφή ιδίως σε σιτηρά, αμπέλια, καπνά, καλαμπόκια, μήλα και πατάτες, ενώ οι αγρότες αμήχανοι και απογοητευμένοι, δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, δήλωσαν χαρακτηριστικά χθες το μεσημέρι, στην «Ε»: «Μέσα σε δεκαπέντε ημέρες, η Δολίχη χτυπήθηκε ξανά από το χαλάζι και τη θεομηνία και καταστράφηκαν οι σοδειές μας. Η εικόνα που παρουσίαζε το …βομβαρδισμένο γήπεδο της ομάδας μας, του Δολιχιακού, αμέσως μετά τη θεομηνία, ίσως δείχνει το μέγεθος της καταστροφής. Το μόνο θετικό είναι πως δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές. Εμείς ζητάμε από την πολιτεία και τον ΕΛΓΑ, έγκυρη και έγκαιρη καταγραφή των ζημιών μας και δίκαιες αποζημιώσεις…».

Ήδη, δεκάδες αγρότες και κάτοικοι της περιοχής προσέρχονται καθημερινά στο αρμόδιο γραφείο του Δήμου Ελασσόνας, προκειμένου να κάνουν δήλωση ζημιάς, από την πρόσφατη θεομηνία.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass