ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠΟΠ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ

Αντιχαλαζική προστασία ζητούν οι αγρότες του Τύρναβου

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2014 10:51 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:29

 

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

 

«Το μαχαίρι έφτασε στο κόκκαλο» διατράνωσαν για  άλλη μια φορά οι εκπρόσωποι αγροτικών συνεταιρισμών της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Τύρναβου – Αμπελώνα, της Γιάννουλης, από το Δήμο Λαρισαίων  και των γύρω  χωριών σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε χθες  από τις 9.30 το βράδυ μέχρι αργά τη νύχτα στα γραφεία του ΑΣΕΠΟΠ Τύρναβου, υπό την προεδρία του οικοδεσπότη προέδρου του ΑΣΕΠΟΠ κ. Αθ. Χαλούλη.

Σκοπός της σύσκεψης των αγροτικών στελεχών ήταν το γεγονός ότι η πρώην επαρχία Τύρναβου, μια από τις πλέον δυναμικές αγροτικές περιοχές με επίσης δυναμικές  καλλιέργειες, όπως είναι το αχλάδι, το ροδάκινο, το βερίκοκο, τα αμπέλια, να μένει μήνες τώρα ανοχύρωτη περιοχή μπροστά στην καταστροφική μανία της φύσης, με τις χαλαζοπτώσεις να καταστρέφουν  ότι πιο ποιοτικό βγάζει ο τόπος.

Στη σύσκεψη τονίστηκε μεταξύ άλλων ότι ενώ οι αγρότες πληρώνουν  αδρά τον ΕΛΓΑ ώστε να τύχουν προστασίας και αποζημίωσης σε τυχόν καταστροφές ωστόσο: «Ο ΕΛΓΑ τους άφησε στο έλεος της μανίας της φύσης».

 Ειδική αναφορά έγινε στο γεγονός ότι ενώ  οι αγρότες είναι στην περίοδο της συγκομιδής στις δενδρώδεις καλλιέργειες, στα φρούτα δηλαδή και ενώ έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα καταστροφές από το χαλάζι το ειδικό αεροπλάνο αντιχαλαζικής προστασίας φέτος δεν πέταξε ακόμα τις κρίσιμες ώρες των καταιγίδων, αφού έχει εμπλακεί στην αιώνια ελληνική γραφειοκρατία.

Μετά από πολύωρη συζήτηση μέχρι αργά το βράδυ εκδόθηκε ψήφισμα, προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, όπου μεταξύ άλλων καταγγέλλεται «η απαράδεκτη καθυστέρηση, από το Ελεγκτικό να εγκρίνει την σύμβαση χρήσης του ειδικού αντιχαλαζικού αεροπλάνου». Ακόμα γίνεται αναφορά για την αύξηση της εισφοράς στον ΕΛΓΑ, καθώς και η πρόταση να συμπεριληφθούν και άλλες ζημιογόνες αιτίες, όπως η ακαρπία, η ανθοφορία κ.α.

Στη σύσκεψη των αγροτικών στελεχών παραβρέθηκαν επίσης ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τύρναβου κ. Γιάννης Γιαννόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος και γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής κ. Χρήστος Τσιτσιρίγγος και ο πρόεδρος της Δ.Κ. Δένδρων κ. Χρήστος Τασιούλας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass