Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΝΕΜΟΘΥΕΛΛΑ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ:

«Επικίνδυνα» δένδρα στον Τύρναβο

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2014 2:13 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:33
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Τα χθεσινά επικίνδυνα φαινόμενα στον Τύρναβο, με ανεμοθύελλα αρχικά, και έντονη βροχόπτωση συνοδευμένη επίσης με έντονους ανέμους στη συνέχεια, λίγο μετά το μεσημέρι, έφεραν και πάλι στο προσκήνιο την ανησυχία των πολιτών του Τυρνάβου, τόσο των επαγγελματιών όσο και των συμπολιτών που στον ελεύθερο χρόνο τους απολαμβάνουν την άπλα του κέντρου της πόλης.
Ωστόσο δύο τεράστια δένδρα επικρέμονται εν είδει δαμόκλειου σπάθης ο μεγάλος πλάτανος πάνω από την πιάτσα των ταξί, ο οποίος από τις υπηρεσίες του Δήμου έχει κλαδευτεί έτσι όχι για να προσφέρει δροσιά, αλλά για να φτάσει στον… ουρανό. Ο συγκεκριμένος πλάτανος όπως λένε παλιοί Τυρναβίτες αγρότες «είναι ανά πάσα στιγμή επικίνδυνος με ένα δυνατό αέρα να ξεριζωθεί και να διαλύσει τα πάντα γύρω του, ακόμα και να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές στην πολυσύχναστη κεντρική πλατεία του Τυρνάβου.
 Πρόκειται για ένα δένδρο που δροσίζει με τον ίσκιο του μια μεγάλη γωνιά της κεντρικής πλατείας ο οποίος, για την προστασία των πολιτών αντί να κουρευτούν οι κορυφές του και να «απλώσει» «κουρεύτηκαν» τα κάτω κλαριά του με αποτέλεσμα να πάρει επικίνδυνο ύψος.
Επίσης το δέντρο «Αριζόνα», της οικογένειας των κωνοφόρων, μπροστά από την ALPHA τράπεζα, από συνεργεία του Δήμου έχει κλαδευτεί έτσι, αφήνοντας το δέντρο να πάρει ύψος και να καθίσταται επίσης επικίνδυνο.
Καλό είναι με κοινό συντονισμό των αρμόδιων αντιδημάρχων κ. Ντίνου Κέντρα και Βασίλη Νταβαρούκα που έχουν και την ευθύνη να βρεθεί τρόπος ώστε τα δέντρα αυτά όχι να κοπούν, αλλά να κλαδευτούν σωστά έτσι ώστε να προσφέρουν ομορφιά και δροσιά και να μην είναι επικίνδυνα.
Αλήθεια, αν κάποιο από αυτά τα δένδρα ξαφνικά ξεριζωθεί από τα έντονα φαινόμενα του καιρού ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass