Λαμπρούλης κατά Καραλαριώτου- Καλογιάννη

Δημοσίευση: 21 Ιουν 2014 15:48 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:35

Ενδιαφέρουσες εξελίξεις επεφύλασσε η χθεσινή ημέρα, ενώ τρέχει η προθεσμία κατάθεσης ενστάσεων για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές στη Λάρισα. Προέκυψε ένσταση, του συνδυασμού με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Γ. Λαμπρούλη, ο οποίος συνδυασμός, διεκδικεί μία επιπλέον έδρα από τον συνδυασμό της υποψήφιας δημάρχου κ. Ρένας Καραλαριώτου. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός πήρε δύο έδρες και διεκδικεί την τρίτη, που θεωρεί ότι θα την πάρει από τον τρόπο, που μοιράζονται στους συνδυασμούς τα «υπόλοιπα» των ψήφων. Παράλληλα, θέτει ζητήματα, που δεν επηρεάζουν την ουσία, για τις έδρες του συνδυασμού  του εκλεγέντος δημάρχου κ. Αποστ. Καλογιάννη.

Όπως εξηγούσαν από την πλευρά Γ. Λαμπρούλη, ως προς την διεκδίκηση της τρίτης έδρας από την κ. Ρένα Καραλαριώτου, το ζήτημα, συνοπτικά έχει ως εξής:  Αφού γίνεται η πρώτη και δεύτερη κατανομή εδρών, μοιράζονται οι έδρες που απέμειναν με τα «υπόλοιπα» των ψήφων. Ο συνδυασμός του εκλεγέντος κ. Απ. Καλογιάννη, πάντα κατά την άποψη του συνδυασμού Λαμπρούλη, δε συμμετέχει στη διανομή εδρών των «υπολοίπων». Παίρνει τις έδρες, 5 και 24 αντίστοιχα, από την α και β κατανομή. Οπότε στη μοιρασιά των υπολοίπων, συμμετέχει ο συνδυασμός Λαμπρούλη και παίρνει την έδρα από την κ. Καραλαριώτου.

Επίσης, για τον Δήμο Λαρισαίων και από τον συνδυασμό του υποψηφίου δημάρχου κ. Ντίνου Διαμάντου, υπέβαλε ένσταση ο πρώτος επιλαχών για το δημοτικό συμβούλιο κ. Χρ. Αγορίτσας με 436 ψήφους, κατά της συνυποψήφιάς του που πήρε την τελευταία από τις τρεις έδρες του συνδυασμού κ. Αικατερίνης Ζιαζιά- Σουφλιά, με 440 ψήφους.

Ακόμα, από τον συνδυασμό του σημερινού δημάρχου κ. Κων. Τζανακούλη, για το 2ο Δημοτικό Διαμέρισμα Λάρισας, υπέβαλε ένσταση η δεύτερη επιλαχούσα κ. Στυλιανή Σ. Κατσαντώνη με 190 ψήφους, κατά της πρώτης επιλαχούσας κ. Φανής Γ. Μόκα, που πήρε 191 ψήφους. Την μοναδική έδρα του συνδυασμού στο 2ο διαμέρισμα πήρε ο κ. Νικ. Χ. Κυριλλίδης με 219 ψήφους.

Τέλος, στον Δήμο Αγιάς και από τον συνδυασμό του επανεκλεγέντος δημάρχου κ. Αντ. Γκουντάρα και στην εκλογική περιφέρεια Λακέρειας, υπέβαλε ένσταση ο πρώτος επιλαχών, με 327 ψήφους, κ. Αστέριος Ν. Τσιώνης, κατά του εκλεγέντος με 331 ψήφους κ. Γεωργίου Δ. Παναγιώτου.

Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass