Δύο συλλήψεις στη Λάρισα για φυτείες με χασίς

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2014 15:26 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:44

 

Στη σύλληψη δυο Λαρισαίων προχώρησαν χθες βράδυ αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, για καλλιέργεια δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης σε φυτείες. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» κατασχέθηκαν 35 δενδρύλλια σε αγροτική περιοχή έξω από χωριό της Λάρισας  ενώ άλλα 11 δενδρύλλια βρέθηκαν στην αυλή του ενός συλληφθέντα.

 

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. «συνελήφθησαν χθες (25.06.2014) το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλίας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 61 και 43 ετών, για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της καλλιέργειας φυτών κάνναβης και της παράνομης οπλοκατοχής.

 

Ειδικότερα, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας αξιοποιώντας πληροφορίες για συστηματική καλλιέργεια φυτειών κάνναβης, εντόπισαν και έθεσαν υπό επιτήρηση τρεις φυτείες κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.

 

Οι δύο ημεδαποί, επιβιβαζόμενοι σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο μετέβησαν χθες το βράδυ στο χώρο των φυτειών, όπου και συνελήφθησαν.

 

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο δράστες καλλιεργούσαν στις τρεις φυτείες συνολικά τριάντα πέντε (35) δενδρύλλια κάνναβης, το ύψος των οποίων κυμαίνονταν από (50) εκατοστά έως και (130) εκατοστά περίπου. Τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

 

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι σε δύο από τρεις φυτείες οι συλληφθέντες είχαν εγκαταστήσει σύστημα ποτίσματος των δενδρυλλίων με την τοποθέτηση λάστιχων ποτίσματος.

 

Από την κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι με μήκος λάμας (12) εκατοστών, δύο κινητά τηλέφωνα, καθώς και το ανωτέρω όχημα.

 

Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 43χρονου βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

  • ένα (1) πιστόλι με ενσωματωμένο γεμιστήρα,
  • έντεκα (11) δενδρύλλια κάνναβης, καλλιεργούμενα στην αυλή της οικίας, ύψους (70) έως (180) εκατοστών και
  • σπόροι κάνναβης βάρους (12) γραμμαρίων».

 

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον   Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass