Εκδήλωση αφιερωμένη στα Τέμπη

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2014 22:11 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:48

 

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ – ΤΕΜΠΗ  (Γραφείο «Ε»

Του Κώστα Τσόλα

 

Στις πλαγιές του Κισσάβου με θέα τον Κάτω Όλυμπο, την κοιλάδα των Τεμπών και τον Πηνειό ποταμό πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο ανοιχτό θέατρο Τεμπών  η  εκδήλωση του Συνδέσμου Γραμμάτων και τεχνών Θεσσαλίας.

Στην αρχή της αναγνώστηκε, από τον συντονιστή κ. Δημήτρη  Κρανιώτη, χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού με ευχές για επιτυχία της διοργάνωσης. Αμέσως μετά εκ μέρους του δήμου  Τεμπών χαιρέτισε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου  του Πολιτιστικού Οργανισμού κ. Αικατερίνη Δρογκούλα

Στη συνέχεια  στη σύντομη παρέμβασή του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας κ. Αθάνασιος Καρατόλιας σημείωσε με έμφαση: «Βρισκόμαστε  αυτή τη στιγμή στη δεξιά όχθη του Πηνειού Ποταμού στο λόφο όπου ανευρίσκονταν  λείψανα της αρχαίας Μαγνητικής  πόλης Ομόλη ή Ομόλιον.

Εδώ λατρεύονταν  ο Απόλλων, τον στεφάνωσε η νύμφη Πηνειίς με δάφνη και ένα κλωνάρι δάφνης το μετέφερε ο Απόλλων στους Δελφούς».

Ο κ. Καρατόλιας  σημείωσε ότι σε ανάμνηση  του γεγονός  αυτού οι κάτοικοι των Δελφών έστελναν τα αρχοντόπουλά τους κάθε εννέα χρόνια στο βωμό των Τεμπών και τελούσαν μεγαλοπρεπείς τελετές και θυσίες. Επίσης ο κ. Καρατόλιας αναφέρθηκε  στη κοιλάδα των Τεμπών η ο ποία υμνήθηκε από Έλληνες και ξένους  λογοτέχνες. Αποτελεί  περιοχή παγκόσμιας φυσικής  και πολιτιστικής κληρονομιάς και προστατεύεται  από την Ουνέσκο και περιμένει την ανάλογη τουριστική ανάπτυξη.

Ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των χορωδιών «Ηρακλείδες» του Πλαταμώνα, με ορχηστρικό σύνολο του συλλόγου, υπό την διεύθυνση  του κ. Θέμη Σαμαντζή. Στην κιθάρα ήταν ο Δημήτρης Κατσαβάκης, στο μπουζούκι ο Γιάννης Λυγούρας, ηλεκτρική κιθάρα ο Χρήστος Γρίβας και στο αρμόνιο ο Αλέξανδρος Γαλάνης. Της χορωδίας Κερκυραίων Λάρισας «Νικολ. Μάντζαρος» υπό τη διεύθυνση του κ. Χρήστου Μπαλανίκα, στο πιάνο συνόδευσε ο κ. Παν. Μπαλανίκας. Στη φυσαρμόνικα ο κ. Γιώργος Τσακνάκης  και της χορωδίας του Δήμου Τεμπών υπό τη διεύθυνση του κ. Κώστα Ταμβακά ο οποίος ήταν ένας από τους πρώτους εμπνευστές της διοργάνωσης. Στο πιάνο συνόδευσε η Σοφία Δαμαλά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κείμενα απέδωσαν  οι Δέσπονα Βλαχοστέργιου – Βασβατέκη, Μιχάλης Παληός, Μπέτυ Βελώνη και Γιώργος Τσιτρούλης. Τα κείμενα επιμελήθηκε η κ. Δέσποινα Βλαχοστέργιου – Βασβατέκη.

Η βραδιά έκλεισε πανηγυρικά με όλα τα μέλη και των τριών χορωδιών σε μοναδικές ερμηνείες με τους θεατές να χειροκροτούν ενθουσιασμένοι

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος του Δήμου Τεμπών κ. Χρήστος Τσούγιας, ο πρώην αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου κ. Δημήτρης Τσέτσιλας, ο αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠΤ κ. Κώστας Νταφούλης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Ρήγας κ.α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass