Ομιλία Ηρώ Διώτη στην Αγιά

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2013 17:13 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:24
 

Στα νέα "επαχθή μέτρα που προετοιμάζει να επιβάλλει η δικομματική κυβέρνηση στον ελληνικό λαό, στα ψέματα, τη βία και την τρομοκρατία που συνοδεύουν αυτή την προσπάθεια, στο παράδειγμα της Αιγύπτου και της Πορτογαλίας που «στέλνουν το μήνυμα πως δεν μπορούν να γίνουν άλλο ανεκτές οι πολιτικές που οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση», στην ανάγκη για στροφή στη δημοκρατία και στη διέξοδο που μπορεί και θέλει να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στην κοινωνία", αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η βουλευτίνα Λάρισας Ηρώ Διώτη, σε ανοικτή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Αγιά.

Η βουλευτής, προτάσσοντας το παράδειγμα της ΕΡΤ, τόνισε ότι «με την φασιστικού τύπου κίνηση να κατεβάσουν το διακόπτη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και να απολύσουν 3.000 σχεδόν εργαζόμενους, έγινε ξεκάθαρο το κατασκευασμένο παραμύθι για χιλιάδες επίορκους του δημοσίου που θα απολύονταν και που με αξιοκρατία η κυβέρνηση θα τους αποκαθιστούσε». Επεσήμανε δε ότι «αυτή η τακτική είναι η πρόβα τζενεράλε. Αν περάσει, θα κλείσουν δεκάδες οργανισμοί, σχολεία, νοσοκομεία και εκτός του ότι θα πεταχτούν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενοι θα μείνει ο ελληνικός λαός χωρίς παιδεία, χωρίς περίθαλψη. Ταυτόχρονα οι μισθοί και τα δικαιώματα στον ιδιωτικό τομέα θα κατρακυλάνε, η ανεργία θα γιγαντώνεται.

Είμαστε σε μια στροφή που ή πέφτουμε στον γκρεμό ή την περνάμε. Ή συνεχίζουμε να ζούμε σε δημοκρατία ή ρισκάρουμε καταστάσεις εφιαλτικές. Η επιλογή είναι δική μας. Δεν πρέπει να υποταχτούμε στον φόβο και την τρομοκρατία ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Διέξοδος υπάρχει και το βασικό αυτής είναι, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, ότι μαζί με τον λαό απαιτούμε το τέλος αυτής της κατάστασης και την καταγγελία του μνημονίου».

Αναφερόμενη στο 1ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ που ξεκινά στις 10/7 και τονίζοντας ότι εκεί θα συζητηθούν «όλα αυτά τα θέματα ζωτικής σημασίας για την κοινωνία μας», ζήτησε από τους πολίτες να κρίνουν αυστηρά το ΣΥΡΙΖΑ. «Να μας διορθώνετε και να απαιτείτε από μας σε κάθε βήμα να κάνουμε πράξη όλα αυτά που η Αριστερά ούτως ή άλλως οφείλει να κάνει. Και μην τους πιστεύετε, ούτε την κυβέρνηση, ούτε τα κανάλια. Λένε μόνο ψέματα. Να προσπαθήσουμε εμείς μόνοι μας να σώσουμε αυτό τον τόπο. Τα συμφέροντα των εργαζομένων, των ανέργων, των αγροτών, των νέων, των γυναικών, των δημόσιων αγαθών, του περιβάλλοντος μόνο η Αριστερά μπορεί να τα υποστηρίξει».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass