ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σε αναβρασμό οι δημοτικοί υπάλληλοι

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2013 20:25 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:29

Κλειστό και σήμερα το Δημαρχείο της Λάρισας, αυτή τη φορά λόγω της πανελλαδικής απεργίας των δημοτικών υπαλλήλων που κήρυξε η ΠΟΕ ΟΤΑ. Η συμμετοχή στην απεργία κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του σωματείου ενώ λειτούργησε με ενισχυμένο προσωπικό ασφαλείας η υπηρεσία του Δημοτολογίου προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες των πολιτών. Το πρωί οι δημοτικοί υπάλληλοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο, όπου ενέκριναν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Στο ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης αναφέρονται τα ακόλουθα: «καταγγέλλουμε την πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΕΕ και ΔΝΤ οι οποίοι κλιμακώνουν την επίθεσή τους με χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων. Σειρά έχουν τώρα οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι σχολικοί φύλακες, οι καθαρίστριες δημοσίων σχολείων, οι εκπαιδευτικοί, καθώς και οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές, την καθαριότητα, κ.α. Η πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τη δημοτική αστυνομία, αποδεικνύει ότι κανείς εργαζόμενος στους δήμους σήμερα δεν είναι στο απυρόβλητο.

Με πρόσχημα την κινητικότητα και το ξεπέρασμα της κρίσης θα απολύσουν 40.000 δημοτικούς υπαλλήλους μέχρι το 2016, όπως προβλέπει το μεσοπρόθεσμο το οποίο ψήφισαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και συναίνεσαν οι δήμαρχοι μέσα από την ΚΕΔΕ. Με το Πολυνομοσχέδιο που φέρνουν εδραιώνουν επίσημα «νέο μοντέλο» Δημόσιας Διοίκησης αποτελειώνοντας το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά για όλους και παραδίδοντας στα επιχειρηματικά συμφέροντα τομείς κοινωνικής πολιτικής, σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια. Η διάλυση και η συρρίκνωση των δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών δεν είναι παρά ο δρόμος για την είσοδο των ντόπιων και ξένων επιχειρηματιών, σε αυτούς τους καίριους τομείς και ο λαός, οι εργαζόμενοι, τα παιδιά τους είτε θα χρυσοπληρώνουν, είτε θα αποκλειστούν από κάθε πρόσβαση.

Με το συγκεκριμένο Πολυνομοσχέδιο επιχειρούν να καταργήσουν όλες τις προσωρινές διαταγές δικαστηρίων και τις αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων. Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες συνάδελφοι που παραμένουν στη δουλειά τους με ασφαλιστικά μέτρα, θα βρεθούν στο δρόμο. Οι συνέπειες από τις απολύσεις και τα μέτρα ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων δεν περιορίζονται μόνο στους εργαζόμενους. Ανεπανόρθωτο θα είναι το πλήγμα που θα δοθεί σε όλες τις λαϊκές οικογένειες αφού οι ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές θα αφήσουν έξω από τους παιδικούς σταθμούς χιλιάδες παιδιά, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» οδεύει προς κατάργηση περνώντας στις λεγόμενες «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» και ουσιαστικά 100.000 και πλέον ηλικιωμένοι κινδυνεύουν να μείνουν αβοήθητοι.

Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από το αίτημα: Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους και όλες. Με το ίδιο Πολυνομοσχέδιο προωθείται η απελευθέρωση των απολύσεων, η μείωση των αποζημιώσεων, ο μηχανισμός που θα καθορίζει τον κατώτερο μισθό, τα προγράμματα φτώχιας των 350 ευρώ, το λοκ- άουτ, το κλείσιμο νοσοκομείων, οι μειώσεις των συντάξεων, το κλείσιμο δημοτικών και δημόσιων Οργανισμών και υπηρεσιών, οι νέες μειώσεις μισθών, η αλλαγή του τρόπου που θα αποφασίζονται οι απεργίες (δηλαδή νέο άρθρο 4) κλπ.

Παλεύουμε να ανατραπούν τα μέτρα και οι πολιτικές, που τα γεννούν και αυτοί που τα υπηρετούν. Παλεύουμε για να οξύνουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα του συστήματος και όχι για καλύτερο διαπραγματευτή και διαχειριστή του συστήματος. Δεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Λένε ψέματα όσοι υποστηρίζουν τέτοιες απόψεις. Τα μέτρα που παίρνουν δε μειώνουν το χρέος και τα ελλείμματα. Είναι μέτρα στήριξης των επιχειρηματιών και μονοπωλιακών ομίλων. Γι’ αυτό μας θέλουν άνεργους, μισοάνεργους - μισοεργαζόμενους, με μισθούς πείνας, χωρίς ωράριο, τρομοκρατημένους, για να μας παραδώσουν βορά στους ιδιώτες. Καμία αυταπάτη δεν έχουμε, ότι μπορεί να υπάρξει λύση που θα είναι προς όφελος των εργαζομένων, χωρίς να θίγει τα κέρδη των μονοπωλίων».

Στα αιτήματά τους οι δημοτικοί υπάλληλοι συμπεριλαμβάνουν:

-Καμιά απόλυση – «διαθεσιμότητα», δημοτικού αστυνόμου – σχολικού φύλακα και κάθε εργαζόμενου. Καμιά ιδιωτικοποίηση.

-Να καταργηθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που κλείνει δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς και πετάει χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο.

-Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

-Όχι στο νέο πακέτο μέτρων, που έρχεται με το πολυνομοσχέδιο και επιχειρεί να δώσει ολοκληρωτικό χτύπημα σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις.

-Όχι στους φόρους και τα χαράτσια που συνθλίβουν τα λαϊκά στρώματα.

-Να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός.

-Όχι στις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις.

-Άμεση χρηματοδότηση των δήμων για την κάλυψη του συνόλου των λειτουργικών αναγκών υπηρεσιών και δομών. Επιστροφή του συνόλου των θεσμοθετημένων πόρων των 9 περίπου δις στην Τοπική Διοίκηση που αυθαίρετα παρακρατούν όλες οι δικομματικές και τρικομματικές κυβερνήσεις μέχρι σήμερα».

Και το ψήφισμα της συγκέντρωσης των δημοτικών υπαλλήλων καταλήγει με την προαναγγελία: «Τίποτα δεν τελείωσε αν δεν πούμε την τελευταία λέξη. Κανένας μόνος. Σπάμε το φόβο, προετοιμαζόμαστε για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των αντιλαϊκών - αντεργατικών νόμων. Παίρνουμε όλοι μέρος στη συγκέντρωση που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας την Τετάρτη 10 Ιουλίου και ώρα 7.30 μ. μ, στην Κεντρική Πλατεία να στείλουμε μήνυμα οργάνωσης, προετοιμασίας, αλληλεγγύης, ταξικής ενότητας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass