ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Εκτελείτε εν ψυχρώ ανθρώπινες ζωές...»

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2013 2:45 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:30
Της Λένας Κισσάβου
«Εκτελείτε εν ψυχρώ ανθρώπινες ζωές...», καταγγέλλουν απευθυνόμενοι στους βουλευτές του νομού Λάρισας, οι σχολικοί φύλακες της Λάρισας, για την κατάργησή τους, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και υποστηρίζουν ότι θα σχολεία θα μετατραπούν σε «γκέτο» περιθωριακών στοιχείων, που στόχο έχουν τη νεολαία.
Επί δεκατρία χρόνια, καθημερινά, ακόμη και σε ώρες που δεν λειτουργούν τα σχολεία, (αργίες και Κυριακές), βρίσκονται σε αυτά, καθώς έχουν επωμιστεί να φέρουν εις πέρας, έναν σημαντικό ρόλο για τη σχολική κοινωνία, που δεν είναι απλά η φύλαξη του σχολικού κτιρίου, αλλά η αντιμετώπιση των κινδύνων που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι σήμερα.
«Είχαμε πολλούς ρόλους. Η φύλαξη των σχολικών κτιρίων, ήταν απλώς ένα μέρος των καθηκόντων μας, καθώς στην ουσία, η καθημερινότητα και η επαφή μας με τα παιδιά, μας έκανε να έχουμε αναλάβει ρόλους προστάτη τους, πατέρα, επιστάτη...
Είχα 300 παιδιά και θεωρούσα καθήκον μου να τα προστατέψω, από τους κινδύνους που καιροφυλακτούσαν στην πόρτα του σχολείου, οι οποίοι πιστέψτε με, δεν είναι και λίγοι...», ανάφερε ο σχολικός φύλακας κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, τονίζοντας ότι με την κατάργησή τους θα υπάρχει εύφορο έδαφος για την ανάπτυξη της παραβατικότητας στους νέους.
«Πληρωνόμασταν με 200 ευρώ το μήνα, χωρίς ένσημα και μόνο με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ οι συμβάσεις μας ανανεώνονταν ανά εξάμηνο. Παρ’ όλα αυτά αγαπήσαμε τη δουλειά μας και κάναμε παιδιά μας τους μαθητές κάθε σχολείου που φυλούσαμε, ερχόμενοι ακόμη και αντιμέτωποι με απειλές περιθωριακών στοιχείων...
Το ότι ο υπουργός Παιδείας αβίαστα αποφασίζει να καταργήσει αυτόν τον θεσμό, βγάζοντας το συμπέρασμα ότι δεν χρειαζόμαστε, θεωρούμε ότι σίγουρα δεν γνωρίζει το ρόλο μας», ανάφερε και η σχολική φύλακας κ. Ηλιάνα Τασιοπούλου.
Στη Λάρισα υπάρχουν 63 σχολικοί φύλακες και στην εν λόγω επιστολή τους προς τους βουλευτές του νομού Λάρισας, καταγγέλλουν τα ακόλουθα: «Μετά την άδικη απόφαση της Κυβέρνησης να εκτελέσετε εν ψυχρώ τόσες ανθρώπινες ψυχές, αφαιρώντας μας το νόμιμο δικαίωμα της εργασίας, που είναι το μοναδικό μας μέσο να επιβιώσουμε εμείς και οι οικογένειές μας, σας καλούμε να καταψηφίσετε την άδικη αυτή απόφαση του Κράτους.
Είναι ντροπή και μόνο να ζητάμε τα αυτονόητα, δηλαδή το δικαίωμα στην εργασία, την αξιοπρέπεια, την επιβίωση, τη ζωή.
Ενημερώνουμε ότι προσληφθήκαμε με απόφαση της ολομέλειας του ΑΣΕΠ, πράγμα που γνωρίζετε ή κάνετε πως δεν γνωρίζετε, γιατί για σας είμαστε μόνο αριθμοί.
Το έργο που επιτελούμε εδώ και 13 χρόνια, έχει ομολογηθεί από όλους ότι είναι σημαντικό και ουσιαστικό.
Πώς μπορείτε να συμφωνείτε με την κατάργηση ενός θεσμού, που έχει να κάνει με την ασφάλεια των παιδιών μας και την περιουσία τους.
Απαιτούμε από τους βουλευτές του Νομού μας να μην ψηφίσουν το Πολυνομοσχέδιο, και να σταθούν στο πλευρό των συμπολιτών σας, όπως και εμείς σας στηρίξαμε τόσα χρόνια με την ψήφο μας».
 
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass