ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ-ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

Με απεργίες και συγκεντρώσεις απαντούν ΕΚΛ-ΑΔΕΔΥ Λάρισας

* Τρίτη, 16 Ιουλίου, 10 π.μ. Στην κεντρική πλατεία ΕΚΛ-ΠΑΜΕ, στην πλατεία Ταχυδρομείου η ΑΔΕΔΥ

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2013 20:37 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:34
Με 24ωρη απεργία, την Τρίτη 16 Ιουλίου «απαντούν» στο πολυνομοσχέδιο οι συνδικαλιστικοί φορείς των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, υπογραμμίζοντας πως αυτές οι διατάξεις είναι «μόνον η αρχή». Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, στις 10 το πρωί της Τρίτης απευθύνουν ΕΚΛ-ΠΑΜΕ, ενώ την ίδια ώρα, το Νομαρχιακό Τμήμα Λάρισας της ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ταχυδρομείου. Προσυγκέντρωση στην πλατεία Νομαρχίας θα πραγματοποιήσουν οι Εργατικές Κινήσεις-Παρεμβάσεις, ενώ στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στην Κεντρική πλατεία.
«Το νομοσχέδιο έρχεται να προωθήσει χιλιάδες απολύσεις υπαλλήλων στην εκπαίδευση, στους Δήμους και να νομιμοποιήσει τον σχεδιασμό για κλείσιμο νοσοκομείων, κέντρων υγείας, σχολείων, παιδικών σταθμών. Οδηγούμαστε σε πλήρη διάλυση σε ό,τι έχει απομείνει από τη δωρεάν παιδία και υγεία έστω και αυτή την κουτσουρεμένη που υπήρχε μέχρι σήμερα. Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου-«σκούπα». Δεν πρέπει να λείπει κανένας εργαζόμενος του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, κανένας άνεργος, κανένας συνταξιούχος, αυτοαπασχολούμενος, αγρότης, νεολαίος από την πανελλαδική απεργία της Τρίτης, 16 Ιουλίου και την απεργιακή συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.
«Το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ άνοιξε τον δρόμο για μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, καταργήσεις φορέων και οργανισμών και ιδιωτικοποίηση των Δημοσίων Κοινωνικών Αγαθών.
Μετά τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, σειρά πήραν οι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση, στην τοπική αυτοδιοίκηση με τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνομικούς, τους εκπαιδευτικούς της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης και τους οδηγούς του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονική Διακυβέρνησης να μπαίνουν μαζικά σε διαθεσιμότητα.
Ήδη ετοιμάζουν «σφαγή» εργαζομένων στην υγεία αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα Υπουργεία του Δημοσίου Τομέα. Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη γενική απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Ν.Τ. Λάρισας της ΑΔΕΔΥ.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
Κάλεσμα σε προσυγκέντρωση, στις 9.30 το πρωί της Τρίτης, στην πλατεία Νομαρχίας απευθύνουν οι Εργατικές Κινήσεις Παρεμβάσεις Λάρισας και στη συνέχεια στη συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία. Σε ανακοίνωσή τους ζητούν, μεταξύ άλλων «να μην περάσει καμία απόλυση και διαθεσιμότητα -μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο και σχολείο, καμία δημόσια ή δημοτική υπηρεσία και να μην περάσει το ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών. Οι απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων (από την εκπαίδευση, τους ΟΤΑ, τα υπουργεία κ.λπ.), που θα προέλθουν από τις 25.000 που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, είναι μόνο η αρχή. Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει ακόμα την κατάργηση του κατώτατου μισθού, αφού στην «ευθύνη» της κυβέρνησης περνά οριστικά η διαμόρφωσή του, σύμφωνα με την “ανταγωνιστικότητα της οικονομίας”».
Μ.Μ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass