ΑΠΟ 22 ΜΕΧΡΙ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Λίφτινγκ στον δρόμο από εθνική μέχρι Πυργετό

* Έχει καταπονηθεί το δίκτυο λόγω αποφυγής των διοδίων

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2013 2:34 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:37
Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι εργασίες συντήρησης στο τμήμα από τη διασταύρωση της Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος των διοδίων ως τον Πυργετό, μετά τη σύμβαση κατασκευής που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με τον ανάδοχο του έργου. Πρόκειται για εργασίες στο τμήμα του οδοστρώματος που παρουσιάζει έντονη φθορά λόγω της χρήσης του από βαρέα φορτηγά και οχήματα, εξαιτίας της σύνδεσής του με τον παράδρομο.
Σε δηλώσεις του σχετικά με το θέμα ο κ. Αγοραστός επεσήμανε: «Ως αιρετή Περιφέρεια επιθυμούμε για τους πολίτες της Θεσσαλίας σύγχρονους δρόμους, που εξασφαλίζουν άνετη και ασφαλή διέλευση και διευκολύνουν την επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων. Με την εργολαβία αυτή βελτιώνουμε ένα τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου το οποίο καλείται να διαχειριστεί έναν κυκλοφοριακό φόρτο, πολύ μεγαλύτερο από εκείνον για τον οποίο είχε σχεδιαστεί, λόγω της χρήσης του από όλους όσοι επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τον παράδρομο. Οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας σε συνεργασία με την Τροχαία και την κατασκευάστρια εταιρία, πρόκειται να κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, έτσι ώστε να δημιουργηθεί η μικρότερη δυνατή όχληση στην κυκλοφορία τις ημέρες και ώρες που θα εκτελούνται οι εργασίες».
Παράλληλα ο περιφερειάρχης κάλεσε για ακόμη μια φορά τις εταιρίες των αυτοκινητοδρόμων να αντιληφθούν το ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον και να προβούν σε μειώσεις στα αντίτιμα των διοδίων: «Σε μια περίοδο που οικονομική κατάσταση της κοινωνίας πλήττεται βαθιά, το κόστος των διοδίων πρέπει να μειωθεί. Αυτή είναι η μόνη λύση για να ωφεληθούν όλοι καθώς και περισσότεροι χρήστες θα διέρχονται από τα διόδια, και το κράτος αλλά και οι εταιρίες θα εισπράττουν περισσότερα έσοδα, και η Πολιτεία θα δαπανά λιγότερους πόρους για τη συντήρηση των παραδρόμων».
Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Ρένα Καραλαριώτου σημείωσε ότι ο δρόμος δεν κατασκευάσθηκε με προδιαγραφές εθνικής οδού, γι’ αυτό και παρουσιάζει σημαντικές φθορές. Το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας καταπονείται ιδιαίτερα, επισήμανε, εξαιτίας της προσπάθειας των διερχόμενων οδηγών να αποφύγουν, για προφανείς οικονομικούς λόγους, τα διόδια που δημιουργήθηκαν στην περιοχή μας. Από την πλευρά μας, ως Π.Ε. Λάρισας, καταβάλλουμε μία διαρκή προσπάθεια, παρόλη την οικονομική στενότητα που υπάρχει, ώστε να ανταποκρινόμαστε άμεσα στις ανάγκες που προκύπτουν. Μέλημά μας είναι να διατηρούμε τους δρόμους ασφαλείς, ώστε να εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης των ανθρώπων και μεταφοράς των εμπορευμάτων.
Με την παρούσα εργολαβία πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των ιδιαίτερα φθαρμένων και ρηγματωμένων ασφαλτικών στρώσεων κυκλοφορίας του επαρχιακού δρόμου 9 (Διασταύρωση Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονικής προς Πυργετό – Κρανιά – Ραψάνη). Η συγκεκριμένη οδός και για το 1ο χλμ της (με αφετηρία χιλιομέτρησης την Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης) παρουσιάζει έντονες ρηγματώσεις και ιδιαίτερα εμφανή τροχοαυλάκωση εξαιτίας της πυκνής και βαριάς κυκλοφορίας που διέρχεται από αυτή.
Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στο τμήμα αυτό περιλαμβάνουν την αποξήλωση τμημάτων ασφαλτικών στρώσεων κυκλοφορίας που παρουσιάζουν έντονη φθορά, την κατασκευή ασφαλτικής ισοπεδωτικής στρώσης, ασφαλτικής στρώσης βάσης και ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας. Οι παραπάνω εργασίες θα γίνουν βάσει των ισχυουσών τεχνικών προδιαγραφών (ΠΕΤΕΠ). Σκοπός των παραπάνω εργασιών είναι να αποκατασταθεί η επιφάνεια της τελικής ασφαλτικής στρώσης και συνεπώς και η ασφάλεια των διερχομένων.
Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013 και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013. Για το διάστημα αυτό οι διερχόμενοι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις και τη σήμανση που πρόκειται να τοποθετηθεί. Με νεότερη ανακοίνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα ανακοινωθούν οι ώρες που θα διακόπτεται η κυκλοφορία και οι εναλλακτικές διαδρομές, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες.
Κατά την υπογραφή της σύμβασης παρευρέθηκαν ακόμα ο γεν. διευθυντής της Περιφέρειας Κώστας Μέγας, ο διευθυντής Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λάρισας Χρήστος Λυτροκάπης και ο εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρίας «Αδάμου Μαρία και ΣΙΑ Ε.Τ.Ε»
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass