ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Ενδιαφέρον Καναδών για τις ανασκαφές

Δημοσίευση: 18 Ιουλ 2013 2:25 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:38
ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Αχ. Μπακαλέξη
Ο Δήμος Φαρσάλων με εκπρόσωπό του τον δημοτικό σύμβουλο και πρώην αντιδήμαρχο κ. Νίκο Τριανταφύλλου και τη συνεργάτιδα του δημάρχου, αρχαιολόγο κ. Βάσω Νούλα, υποδέχθηκε στο πολιτιστικό κέντρο της πόλης, την Alison Stewart εκπρόσωπο της καναδικής πρεσβείας στην Αθήνα και τον Αμερικανό αρχιτέκτονα Chris Anderson συνεργάτη της Margriet Haagsma στην ανασκαφή της Καλλιθέας.
Η εκπρόσωπος του Καναδού πρέσβη και ο Αμερικανός αρχιτέκνων έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την έκθεση της Καλλιθέας και συνεχάρησαν τους συντελεστές της. Η Alison Stewart μάλιστα, τόνισε τη σημαντικότητα του εγχειρήματος για τον Δήμο Φαρσάλων και τον αντίκτυπό του στην τοπική κοινωνία, το υψηλό επίπεδο της παρουσίασης και τη σημασία του για τις σχέσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα στον Δήμο Φαρσάλων και την καναδική πρεσβεία στην Ελλάδα, ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί για την ευόδωση της πολιτιστικής προσπάθειας του Δήμου.
Η καναδική αποστολή ξεναγήθηκε στην έκθεση από την Margriet Haagsma και τη Βάσω Νούλα, μαζί με την ομάδα των φοιτητών του ΑΠΘ που συμμετέχει στις ανασκαφικές έρευνες στη θέση «Κατράνα». Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία της γνωριμίας με ξένους επιστήμονες και της προσέγγισης της δικής τους οπτικής γωνίας όσον αφορά στην αρχαιολογική έρευνα στην Ελλάδα.
Κατόπιν η Margriet Haagsma και η αρχαιολόγος Βάσω Νούλα συζήτησαν κατ΄ ιδίαν τις λεπτομέρειες της ολοκλήρωσης της ανασκαφικής περιόδου του 2013 στην Καλλιθέα, καθώς και το καθεστώς της συνέχισης της αγαστής συνεργασίας του Δήμου Φαρσάλων με την Margriet Haagsma και το Πανεπιστήμιο Alberta του Καναδά, αλλά και τη Σοφία Καραπάνου και την ΙΕ΄ Εφορεία Προϊστορικών Κλασικών Αρχαιοτήτων. Παρών ήταν και ο πρόεδρος του Δ.Σ. Φαρσάλων Βάιος Νικολάου. Τέλος, μέσα σε θερμό κλίμα ανανεώθηκε το ραντεβού των δύο πλευρών για τον προσεχή Νοέμβριο και το Διεθνές Συνέδριο των Φαρσάλων.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass