ΕΧΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΘΕΙ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ

«Ωρολογιακή βόμβα» το ασυντήρητο δίκτυο της ΔΕΗ

* Σε λίστα... αναμονής 150 βλάβες στο τοπικό δίκτυο, κυρίως σε αγροτικές εγκαταστάσεις * «Με μια κακοκαιρία θα πέσει το σύστημα», υποστηρίζει η ΕΤΕ-ΔΕΗ Ν. Λάρισας

Δημοσίευση: 18 Ιουλ 2013 3:44 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:39
Της Μαρίας Μίχου
michou@eleftheria.gr
«Ωρολογιακή βόμβα» έτοιμη να εκραγεί χαρακτηρίζουν το δίκτυο της ΔΕΗ στη Λάρισα –κυρίως στις αγροτικές περιοχές, οι τεχνικοί της εταιρίας, υποστηρίζοντας ότι εάν ξεσπάσει μια μεγάλη κακοκαιρία, κινδυνεύει να «πέσει» όλο το σύστημα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΤΕ-ΔΕΗ Ν. Λάρισας, Γιάννη Λαδά, η απαξίωση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού έχει σαν αποτέλεσμα να μην συντηρείται το δίκτυο τα τελευταία πέντε χρόνια, εξαιτίας της μείωσης του τεχνικού προσωπικού, να κινδυνεύουν άμεσα οι ζωές των τεχνικών, αλλά και να ξεσπάσει πυρκαγιά, καθώς δεν εκτελούνται ούτε προληπτικές εργασίες προφύλαξης. Μάλιστα, η διοίκηση της ΕΤΕ-ΔΕΗ αναμένεται να προχωρήσει, σήμερα, στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς ενάντια στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας (ΔΕΗ), τον ΔΕΔΔΗΕ και το Υπουργείο ΠΕΚΑ.
«Για να αποκατασταθεί μία βλάβη, χρειάζονται έξι μέρες», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Λαδάς. Τα στοιχεία των τεχνικών δείχνουν ότι μόλις το προηγούμενο τριήμερο καταχωρίστηκαν 150 βλάβες –στη συντριπτική τους πλειοψηφία αφορούν σε αγροτικές περιοχές και εγκαταστάσεις σε καλλιεργούμενες εκτάσεις- οι οποίες βρίσκονται σε λίστα... αναμονής! Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Λαδάς, στην ευρύτερη περιοχή του νομού Λάρισας, στις αγροτικές περιοχές και τα παράλια, βλάστηση και κολώνες έχουν γίνει «ένα σώμα, μία ψυχή», με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος πυρκαγιάς ανά πάσα στιγμή.
«Δεν υπάρχει προσωπικό για να αντιμετωπίσει αυτές τις βλάβες, τώρα, που είναι στο φουλ οι αγροτικές εργασίες. Ευτυχώς που οι καιρικές συνθήκες, με τις βροχές, βοηθούν τον αγροτικό κόσμο. Συντήρηση έχει να γίνει στο δίκτυο περίπου μία πενταετία. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση –και η διοίκηση της ΔΕΗ, σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας έχουν παραχωρήσει όλο το έργο των νέων παροχών σε τρίτους, σε εργολάβους. Ωστόσο, οι εργολάβοι αυτοί δεν αναλαμβάνουν τις αποκαταστάσεις στις αγροτικές ή απομακρυσμένες περιοχές, με αποτέλεσμα να χρειαζόμαστε έξι μέρες για να φτιάξουμε μια βλάβη, για παράδειγμα, σε ένα μικρό αρδευτικό», ανέφερε ο κ. Λαδάς.
ΜΗΝΥΣΕΙΣ
Ο πρόεδρος της ΕΤΕ-ΔΕΗ Ν.Λάρισας ανέφερε ότι η Ένωση θα προχωρήσει στην υποβολή μηνύσεων, σήμερα, τόσο κατά του περιφερειακού διευθυντή, Βασίλη Αβακιώτη, του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ, Γιώργου Κόλλια, αλλά και του υπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, τόσο για την έλλειψη σε τεχνικό προσωπικό όσο και για την εγκατάλειψη της συντήρησης του δικτύου. «Με το πρόσφατο μπουρίνι, η Φαλάνη και τα γύρω χωριά έμειναν χωρίς ρεύμα, εξαιτίας της κακής κατάστασης του δικτύου. Δεν προσλαμβάνεται προσωπικό, δεν αγοράζονται υλικά και ανταλλακτικά. Εάν ξεσπάσει μεγαλύτερη κακοκαιρία θα «πέσει» το δίκτυο. Και τον Αύγουστο, που αναμένεται να είναι πιο θερμός φέτος, θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα», τόνισε στην «Ε» ο κ.Λαδάς. Αυτή τη στιγμή, στη ΔΕΗ έχουν μείνει 50 άτομα ως τεχνίτες, οι οποίοι, ωστόσο, απασχολούνται σε άλλες εργασίες. «Ζητάμε να γυρίσουν οι τεχνικοί στα πόστα τους και να σταματήσει η απαξίωση της ΔΕΗ», είπε ο πρόεδρος της ΕΤΕ-ΔΕΗ Ν.Λάρισας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ύψος των οφειλών προς τη ΔΕΗ, από το σύνολο των πελατών, ανέρχεται σε περίπου 1,5 δισ. ευρώ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
COFFEE SHOW DHMOS LARISAION 15-5-24

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass