ΣΤΑ ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

«Πολιτικό στοίχημα» η διαφύλαξη του πάρκου

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2013 3:29 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:52
Τις εργασίες κατασκευής του πάρκου «Χατζηχαλάρ» επισκέφτηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Ρένα Καραλαριώτου, ο δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Πρόκειται για το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο: «Διαμόρφωση Τάφρου Χατζηχαλάρ στη Λάρισα» προϋπολογισμού 2.998.000 ευρώ. Κατά την επίσκεψη στο έργο διαπιστώθηκε ότι οι εργασίες προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς (το ποσοστό ολοκλήρωσης έχει φτάσει στο 50%) και αναμένεται να έχει παραδοθεί έως τα τέλη Οκτώβρη.
Ο κ. Αγοραστός ανέφερε ότι πρόκειται για μια μεγάλης έκτασης περιβαλλοντική παρέμβαση, προϋπολογισμού σχεδόν 3 εκ. ευρώ, η οποία δημιουργεί έναν σημαντικό αστικό χώρο πρασίνου σε μια περιοχή, που τη δεδομένη στιγμή, είναι τελείως αδιαμόρφωτη και υποβαθμισμένη. «Η προστασία του κοινόχρηστου χώρου και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα για την αιρετή Περιφέρεια. Στόχος του έργου αυτού είναι να παραδοθεί ένας νέος πνεύμονας πρασίνου εντός του αστικού ιστού, ανοιχτός για όλους τους πολίτες της Λάρισας» παρατήρησε ο περιφερειάρχης και συνέχισε: «η τελική διαμόρφωση του χώρου αναμένεται να έχει θετικά αποτελέσματα και στο μικροκλίμα της ευρύτερης περιοχής καθώς περιορίζεται το φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας, δηλαδή η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του πολεοδομικού συγκροτήματος της Λάρισας και της περιαστικής υπαίθρου. Σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων αλλάζουμε το πρόσωπο της περιοχής καθιστώντας την ελκυστική και φιλική για τους πολίτες» τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας. Παράλληλα υπογράμμισε το γεγονός ότι έργα όπως αυτό δημιουργούν θέσεις εργασίας και μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα».
Η Ρ. Καραλαριώτου σημείωσε ότι πρόκειται για έναν πρότυπο χώρο πρασίνου, ένα θεματικό πάρκο, που έλλειπε από τον κεντρικό ιστό της πόλης της Λάρισας και που θα επιδράσει ευεργετικά στο μικροκλίμα της περιοχής. Θα πρέπει όμως, παρατήρησε, να δούμε και το θέμα της συντήρησης, καθώς όταν ολοκληρωθεί αυτό το πάρκο κόσμημα, εναπόκειται πλέον στα χέρια των πολιτών να το περιφρουρήσουν και να το διαφυλάξουν από τυχόν βανδαλισμούς και κακόβουλες ενέργειες. Είναι στο χέρι όλων μας».
Από την πλευρά του ο Κ. Τζανακούλης δήλωσε ότι με συντονισμένες ενέργειες ο Δήμος Λαρισαίων διεκδίκησε και ενέταξε στο σχέδιο πόλης μια έκταση 120 στρεμμάτων από την 1η Στρατιά, την οποία και αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τα πρώτα 60 στρέμματα, επισήμανε ο δήμαρχος, μετατρέπονται σε ένα θεματικό πάρκο, πρωτοποριακό σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ τα υπόλοιπα 60 με αντίστοιχο σχεδιασμό και χρήσεις για τους πολίτες πρόκειται να ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ, φτάνοντας μέχρι και τον Άγιο Θωμά. Οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου σε συνεργασία με πανεπιστήμια και άλλους φορείς εκπόνησαν τη μελέτη για το πάρκο αυτό, οι εργασίες του οποίου προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς. Δημιουργούμε έναν ακόμα πνεύμονα πρασίνου για να διατηρήσουμε τη Λάρισα στις πρώτες θέσεις της κατάταξης ως πράσινη πόλη, δίνοντας διέξοδο όχι μόνο στους πολίτες αλλά και στα σχολεία για τους περιπάτους τους. Παράλληλα με το θεατράκι που δημιουργούμε, επιθυμούμε να φιλοξενήσουμε και καλλιτεχνικές δραστηριότητες, ενώ είναι βέβαιο ότι ολόκληρη η περιοχή πρόκειται να αλλάξει πρόσωπο προς το καλύτερο»
Παρόντες στο έργο ήταν ακόμη ο αντιδήμαρχος Γιάννης Οικονόμου, ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας Κώστας Μέγας, υπηρεσιακοί παράγοντες και οι κατασκευαστές του έργου.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass