ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ... ΛΑΝΣΑΡΟΥΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ!

Λαρισαίοι ασφαλίζουν τα... ποδήλατα για κλοπές!

* Αποζημιώσεις ακόμα και για ζημιές σε...τρίτους

Δημοσίευση: 17 Αυγ 2013 2:14 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:04
 
Του Δημήτρη Βάλλα
Δυναμικά και για τα καλά φαίνεται να έχει μπει πλέον το ποδήλατο στη ζωή των Λαρισαίων καθώς έχει αρχίσει σταθερά να κατακτά όλες τις ηλικίες που το προτιμούν όχι μόνο για τις μετακινήσεις τους αλλά και για αθλητικές δραστηριότητες και ψυχαγωγία.
Η κρίση έφερε και τη σημαντική αύξηση της κυκλοφορίας των ποδηλάτων στην πόλη καθώς τα έξοδα της βενζίνης και οι τιμές για το πάρκινγκ στο κέντρο άρχισαν να βαραίνουν σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό.
Μέρος της καθημερινότητάς μας λοιπόν το ποδήλατο με τα καλά και τα κακά του αφού συχνά γίνεται αντικείμενο εύκολης λείας από επιτήδειους κλεφτές ποδηλάτων και γίνεται αναγκαιότητα η προστασία του.
...Το γεγονός φαίνεται ότι το αντιλήφθηκαν ορισμένες ασφαλιστικές εταιρίες που άρχισαν να εμφανίζουν στην αγορά και πακέτα ασφάλισης ποδηλάτων από τις κλοπές, σοβαρές ζημιές, αλλά και ασφάλιση του ίδιου του αναβάτη σε περίπτωση ατυχήματος και κάλυψη της λεγόμενης «αστικής ευθύνης», δηλαδή αποζημιώσεις σε περιπτώσεις πρόκλησης ζημιών.
Τα συμβόλαια που άρχισαν να εμφανίζονται στην αγορά ξεκινούν από 50 ευρώ ετησίως και πολλοί ποδηλάτες συμπολίτες μας άρχισαν να ασφαλίζουν τον δίτροχο σύντροφό τους στις μετακινήσεις στην πόλη θέλοντας να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο...
Κάτι το καινούργιο...
«Πράγματι, θα μας πει ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ν. Λάρισας κ. Στέλιος Πουρέγκας, πρόκειται για κάτι το καινούργιο στον τομέα των υπηρεσιών που ξεκίνησαν να προσφέρουν ορισμένες ασφαλιστικές εταιρίες.
Παλιά για τέτοιες περιπτώσεις με ποδήλατα είχαμε ασφάλιση μόνο για την αστική ευθύνη της οικογένειας.
Δηλαδή αν κάποιο παιδί, ή άλλο μέλος της οικογένειας άθελα του προξενούσε ζημιές π.χ. σε ένα Ι.Χ. ή παρέσυρε και τραυμάτιζε κάποιον πεζό, η ασφαλιστική εταιρία αναλάμβανε τις αποζημιώσεις.
Βέβαια δεν ασφαλίζεται, από ότι γνωρίζω το ποδήλατο για κλοπή από το δρόμο ή από κάποια πλατεία που θα το παρκάρει κάποιος, αλλά για κλοπή από το σπίτι ή από ασφαλισμένο γκαράζ κ.λπ.
Βέβαια κάποιος μπορεί να ασφαλιστεί και ό ίδιος επιπλέον για την περίπτωση που μπορεί να του συμβεί και προσωπικό ατύχημα, όπως τραυματισμός κ.α.
Το ποδήλατο είναι γεγονός ότι έχει μπει πλέον για τα καλά στη ζωή μας και ήταν επόμενο και οι ασφαλιστικές εταιρίες να αρχίσουν να το αντιμετωπίζουν ανάλογα»...
Ενδεικτικά ένα απλό πρόγραμμα ασφάλισης ποδηλάτου από αυτά που προσφέρουν οι εταιρίες περιλαμβάνει:
* Ασφάλεια Κλοπής του ποδηλάτου: Αποζημιώνεται η κλοπή του ποδηλάτου από το σπίτι, το αυτοκίνητο, το γκαράζ ή την αποθήκη, εφόσον υπάρχουν ίχνη διάρρηξης και έχει γίνει αναφορά του συμβάντος στην Αστυνομία.
* Ζημίες του ίδιου του ποδηλάτου: Καλύπτεται κάθε ζημία που θα υποστεί το ποδήλατο κατά τη χρήση ή τη μεταφορά του και επηρεάζει τη λειτουργία του.
* Οδική βοήθεια ποδηλάτου από ατύχημα ή βλάβη: Πανελλαδική και 24ωρη κάλυψη σε συνεργασία με εταιρίες οδικής βοήθειας σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος, η οποία εξασφαλίζει κατά επιλογή τη μεταφορά του ποδηλάτου είτε σε συνεργείο επιλογής του ασφαλισμένου είτε στο σημείο εκκίνησης.
* Προσωπικό Ατύχημα: Καλύπτονται ιατροφαρμακευτικές δαπάνες, η επισκευή ή αντικατάσταση γυαλιών οράσεως και φακών επαφής, η αποκατάσταση οδοντικής βλάβης καθώς επίσης μόνιμη ολική ανικανότητα και απώλεια ζωής, κ.α.
* Αστική Ευθύνη: Καλύπτονται οι σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές τρίτων που προκαλούνται κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας.
Προσέχουμε για να έχουμε
Και βέβαια επειδή πρέπει πάντα να προσέχουμε για να έχουμε ορισμένες οδηγίες προς... ποδηλάτες, όπως περιγράφονται από το εξειδικευμένο περιοδικό « mbike», κρίνονται άκρως... χρήσιμες και σας τις παραθέτουμε:
* Κλειδώνουμε πάντα το ποδήλατο μας, ακόμη και αν
κάνουμε στάση «λίγων δευτερολέπτων», π.χ. για να πάρουμε κάτι από ένα περίπτερο.
* Χρησιμοποιούμε πάντοτε κλειδαριά με δείκτη ασφαλείας τουλάχιστον οκτώ και προτιμούμε τη χρήση πετάλου αντί αλυσίδας ή συρματόσχοινου.
* Προσπαθούμε να κλειδώνουμε το ποδήλατό μας, ιδιαίτερα αν πρόκειται να το αφήσουμε έξω όλο το βράδυ ή για πολλές ώρες, σε όσο το δυνατόν κεντρικότερα σημεία, τα οποία έχουν καλό φωτισμό. Αφαιρούμε από το ποδήλατό μας κοντέρ, φωτάκια και καθρεφτάκια που μπορούν εύκολα να πάρουν οι κλέφτες.
* Αν είναι δυνατόν βάζουμε το ποδήλατο το βράδυ μέσα στο διαμέρισμά μας ή σε άλλον εσωτερικό χώρο (αποθήκη, γκαράζ κτλ.)
* Αν αφήνουμε το ποδήλατό μας σε ένα συγκεκριμένο σημείο συχνά, αν αφήνουμε το ποδήλατο κάθε βράδυ έξω ή αν το ποδήλατό μας είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας χρησιμοποιούμε δύο κλειδαριές διαφορετικών εταιριών .
* Προσπαθούμε να παρκάρουμε το ποδήλατό μας σε κάποιο σημείο με το οποίο μπορούμε να έχουμε εύκολα οπτική επαφή.
* Γνωρίζουμε, σε περίπτωση που αποφασίσουμε να πάρουμε το ποδήλατο μας σε κάποιο ταξίδι μας στο εξωτερικό, ότι οι κλοπές ποδηλάτων αποτελούν επίσης μάστιγα σε όλη την Ευρώπη.
* Καταγράφουμε τον μοναδικό αριθμό πλαισίου του ποδηλάτου μας, το οποίο βρίσκεται συνήθως κάτω από τα πεντάλ. Επίσης καταγράφουμε κάπου τη μάρκα και το μοντέλο του και κρατούμε μαζί και την απόδειξη αγοράς του.
* Έχουμε υπ’ όψιν μας ότι όλες οι κλειδαριές με τον κατάλληλο τρόπο μπορούν να παραβιαστούν. Γι’ αυτό ακριβώς τηρούμε όλους τους κανόνες ασφαλείας και δεν επαφιόμαστε μόνο στη χρήση μιας καλής κλειδαριάς...
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass