ΣΤΟN ΣΤΑΥΡΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Πανηγύρισε ο ναός της Παναγίας Δεμερλιώτισσας

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2013 20:22 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:13
ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Αχ. Μπακαλέξη
Με επισημότητα και θεία κατάνυξη γιορτάστηκε στον Σταυρό Φαρσάλων, η Παναγία η Δεμερλιώτισσα. Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Κύριλλου του Β΄, ενώ ακολούθησε θείο κήρυγμα και στη συνέχεια περιφορά της Ιεράς θαυματουργού εικόνας της Παναγίας εντός του χωριού. Ανήμερα της εορτής τελέστηκε όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία.
Στο θείο κήρυγμά του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Ολοι μας τιμούμε και εκφράζουμε την αγάπη μας και τον σεβασμό μας προς το Πανάγιο πρόσωπο της Παναγίας μας, η οποία δέεται στον Κύριο για όλους μας. Η κοίμηση της Θεοτόκου δεν είναι πένθιμο γεγονός, αφού η μητέρα του Θεού μετέστη προς τη ζωή. Είναι στα δεξιά του υιού της για να μιλά και να μεσιτεύει για όλους μας. Η Παναγία είναι πάντα κοντά μας, μας καταλαβαίνει και συμπάσχει μαζί μας».
Στις εκδηλώσεις για την εορτή της Παναγίας της Δεμερλιώτισσας παρευρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Χρ. Κέλλας, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Αρης Καραχάλιος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πολιτευτές, πρόεδροι τοπικών συμβουλίων, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές, ο ιερός κλήρος της επαρχίας Φαρσάλων και πλήθος κόσμου.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass