ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Συλλαλητήριο και απεργία τον Οκτώβριο

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2013 2:41 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:26
Με συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 5 Οκτωβρίου και πανελλαδική απεργία τον ίδιο μήνα, εντείνουν τη δράση τους τα σωματεία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Μέλη των διοικήσεων σωματείων εργαζομένων συμμετείχαν χθες σε σύσκεψη που συγκάλεσε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας με σκοπό το συντονισμό δράσης.
Όπως μεταξύ άλλων σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΚΛ, Τάσος Τσιαπλές, η ανασύνταξη των δυνάμεων των σωματείων αποτελεί προτεραιότητα προκειμένου να αντιμετωπισθούν κυρίαρχα ζητήματα, όπως η υπογραφή κλαδικών συμβάσεων αλλά και η απόκρουση της προσπάθειας γενίκευσης των ατομικών συμβάσεων.
Στα μείζονα θέματα εντάσσεται επίσης και η ενίσχυση των ανέργων και στο πλαίσιο αυτό, την ερχόμενη Τρίτη, στις 10.30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ Λάρισας, ενώ στο πλαίσιο της αλληλεγγύης θα επαναληφθούν και φέτος τα δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα σε παιδιά ανέργων. Εμφαση επίσης θα δοθεί στα θέματα της εκπαίδευσης και ήδη το ΠΑΜΕ έχει ανακοινώσει συλλαλητήριο την ερχόμενη Τρίτη στις 7.30 το απόγευμα, στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας. Στις δράσεις του επόμενου διαστήματος, σύμφωνα και με τις αποφάσεις του ΔΣ του ΕΚΛ, όπως σημείωσε ο κ. Τσιαπλές, περιλαμβάνονται πρωτοβουλίες για τη στήριξη πολιτών ενάντια στις κατασχέσεις αλλά και ενάντια στην ποινικοποίηση της δράσης συνδικαλιστών ενόψει δικών. Οι δράσεις θα ενταθούν με πανεργατικό συλλαλητήριο το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, ενώ τον ίδια μήνα σχεδιάζεται πανελλαδική απεργία.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass