ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

Η «Φλόγα της Αγάπης» στα Φάρσαλα

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2013 2:23 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:45
ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Αχιλλέα Μπακαλέξη
Τη «Φλόγα της Αγάπης» της 11ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών υποδέχθηκε χθες η πόλη των Φαρσάλων στην πλατεία Δημαρχείου. Η «Φλόγα της Αγάπης» που ταξιδεύει σ’ όλη την Ελλάδα, μεταφέροντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας ως ύψιστη πράξη προσφοράς και αλληλεγγύης στον συνάνθρωπό μας, ξεκίνησε στις 18 Αυγούστου 2013 από το Καναλάκι του Δήμου Πάργας και θα καταλήξει στις 4 Οκτωβρίου 2013 στην Καλαμάτα, όπου θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες της 26ης Αμφικτιονίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.
Στη Λαμπαδηδρομία συμμετέχουν κάθε χρονιά και περισσότεροι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, της υγείας, της εκπαίδευσης, της εκκλησίας, της αστυνομίας, του αθλητισμού κ.λπ. υπό την καθοδήγηση των διοργανωτών Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών σε κάθε τόπο και υπό την αιγίδα της ΠΟΣΕΑ και του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Η «Φλόγα της Αγάπης» έφθασε στα Φάρσαλα στις 7 μ.μ. συνοδευόμενη από αθλητές της Αναγέννησης Φαρσάλων, οδηγούς και μοτοσικλετιστές και στην πλατεία Δημαρχείου την υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, το Δ.Σ. του Αιμοδοτικού Συλλόγου Επαρχίας Φαρσάλων, εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων και πλήθος κόσμου.
Η πρόεδρος του Αιμοδοτικού Συλλόγου επαρχίας Φαρσάλων κ. Σούλα Λούκουτου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «από αυτές τις εκδηλώσεις, γεννιέται η ελπίδα πως η φλόγα αυτή παραμένει αναμμένη στις καρδιές των εθελοντών αιμοδοτών και δυναμώνει συνειδήσεις, το αιμοδοτικό κίνημα θα γιγαντώνεται, ώστε κάποια στιγμή η χώρα μας να είναι αυτάρκης σε αίμα. Ο Αιμοδοτικός Σύλλογος Φαρσάλων από το 1985 προσφέρει έργο αγάπης και ανιδιοτέλειας προς τον συνάνθρωπο και δίκαια θεωρείται από τους μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας, με αρκετές τιμητικές διακρίσεις».
Ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Αρης Καραχάλιος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «αυτές οι συμβολικές κινήσεις έχουν ένα σημαντικό νόημα που έχουν σχέση με τη σημαντική λειτουργία του Αιμοδοτικού Συλλόγου της επαρχίας Φαρσάλων. Μια λειτουργία που επί 28 χρόνια είναι γερά θεμελιωμένη γιατί γίνεται συνείδηση όλων των κατοίκων και όχι μόνο των αιμοδοτών, ότι υπάρχει ένα πολύ μεγάλο έργο αλληλεγγύης που επιτελεί αυτός ο σύλλογος και θα πρέπει διαρκώς να εμπλουτίζεται και να μεγαλώνει αριθμητικά. Θεωρούμε ότι τέτοιες ενέργειες σ’ αυτές τις εποχές που είναι κρίσιμες οικονομικά, είναι πολύ σημαντικές και θα πρέπει να αγκαλιάζονται από όλο τον κόσμο. Συγχαρητήρια στον Αιμοδοτικό Σύλλογο Φαρσάλων και όλους όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση, όπως επίσης και σε όλους τους εθελοντές που προσφέρουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, στο Κοινωνικό Φροντιστήριο κ.λπ. ενώ βρίσκεται στα «σκαριά» και η σύσταση Συλλόγου Εθελοντών Διασωστών για την καλύτερη λειτουργία του Κ.Υ. Φαρσάλων».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass