ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΥΠ. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΔΕΝ ΔΙΕΘΕΤΕ ΚΟΝΔΥΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΤΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ

Χωρίς τον κρατικό έλεγχο τα σχολικά λεωφορεία του νομού!

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2013 2:25 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:45
Της Σοφίας Ορφανιώτη
Κανένα είδος κρατικού ελέγχου δεν έχει γίνει από τον Ιανουάριο του 2012 μέχρι και σήμερα στα σχολικά λεωφορεία της Λάρισας. Μέσα στη λαίλαπα της οικονομικής κρίσης και της υπέρμετρης προσπάθειας του κράτους να εξασφαλίσει πόρους από όπου μπορεί, το υπουργείο Μεταφορών αποφάσισε να περικόψει το σχετικό κονδύλι που δινόταν κάθε χρόνο στα μικτά κλιμάκια των αρμόδιων διευθύνσεων Μεταφορών των Περιφερειών της χώρας, μεταξύ αυτών και της Θεσσαλίας, με αποτέλεσμα να έχουν σταματήσει οι έλεγχοι όλο αυτό το χρονικό διάστημα.
Τα σχολικά λεωφορεία που μετέφεραν τους μαθητές του νομού, όλους αυτούς τους μήνες ελλείψει χρημάτων δεν είχαν ελεγχθεί, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ασφάλεια των μαθητών. Τα μικτά κλιμάκια τα οποία αποτελούνται από δύο υπαλλήλους της Διεύθυνσης Μεταφορών, έναν της τροχαίας ή της αστυνομίας και έναν ακόμη της περιφέρειας, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου προβαίνουν σε ελέγχους σχολικών λεωφορείων και φορτηγών για να διαπιστώσουν κατά πόσο αυτά πληρούν τους όρους της οδικής ασφάλειας.
Για πρώτη φορά και για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα οι αρμόδιες διευθύνσεις μεταφορών δεν προχώρησαν στους προβλεπόμενους ελέγχους, καθώς αυτοί γίνονταν από τα μικτά κλιμάκια πέραν του κανονικού ωραρίου εργασίας των υπαλλήλων, οπότε και θα έπρεπε να διατεθεί επιπλέον κονδύλι για την πληρωμή τους, κάτι το οποίο δεν έγινε.
Πριν από λίγες ημέρες προκειμένου να μην συνεχιστεί η ίδια κατάσταση που θέτει σε κίνδυνο την ασφαλή μεταφορά των μαθητών, το υπουργείο Μεταφορών διέθεσε ένα κονδύλι που καλύπτει 95 κλιμάκια ελέγχων, διάρκειας ενός έτους.
Έτσι τα μικτά κλιμάκια της Λάρισας βγήκαν και πάλι στους δρόμους από τις 6 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 30 του μήνα θα πραγματοποιούν ελέγχους σε φορτηγά.
Στο διάστημα αυτών των λίγων ημερών, οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν αφορούσαν κυρίως σε φθαρμένα ελαστικά, σε έλλειψη κάρτας καυσαερίων, σε άδεια οδήγησης που έχει λήξει, ενώ κάποια δεν είχαν περάσει καν από τον καθιερωμένο έλεγχο του ΚΤΕΟ.
Οι έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία από τα μικτά κλιμάκια θα ξεκινήσουν στις αρχές Οκτωβρίου και θα γίνονται σε διάφορα κομβικά οδικά σημεία του νομού.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass