ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Χαβούζες τα αρδευτικά κανάλια στη Γιάννουλη

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2013 3:00 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:46
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε», του Κώστα Τσόλα)
Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες πολιτών της ευρύτερης περιοχής Γιάννουλης για το αποτρόπαιο θέαμα να έχουν μετατραπεί τα αρδευτικά κανάλια στην ευρύτερη αγροτική περιοχή Γιάννουλης - Δένδρων (φωτ.), και όχι μόνο εκεί, αλλά και ευρύτερα στον κάμπο από ασυνείδητους οι οποίοι πετάν όπου βρουν ελεύθερο χώρο τα σκουπίδια τους .
 Η «Ε» ασχολήθηκε με το θέμα πολλές φορές στο παρελθόν. Συμπολίτης από τη Γιάννουλη καταγγέλλει στην εφημερίδα το γεγονός αυτό και καλεί την πολιτεία αλλά και την Τοπική Κοινότητα Γιάννουλης, αλλά και τους ίδιους τους πολίτες να ευαισθητοποιηθούν και να καταγγέλλουν εκείνους που ανεξέλεγκτα πετάν τα σκουπίδια όπου ‘ναι ναι μέσα σε αγροτικές περιοχές.
Το πρόβλημα γίνεται εντονότερο αν τα σκουπίδια αυτά είναι επιβαρημένα με τοξικά και τώρα το φθινόπωρο με τις πρώτες βροχές θα επιβαρύνουν και τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα.
Η «Ε» επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γιάννουλης κ. Γιώργο Πακάκη, αγρότης και ο ίδιος ο οποίος, όχι μόνο καταδικάζει το γεγονός, αλλά αντίθετα καλεί όλους εκείνους που έχουν απορρίμματα, αντί να τα πετάν στα χωράφια, στα κανάλια και αλλού να έρχονται σε επαφή με τη Δημοτική Κοινότητα Γιάννουλης, ώστε τα απορριμματοφόρα του Δήμου Λαρισαίων να πάνε στον χώρο των συνδημοτών και να τα μεταφέρουν χωρίς καμία επιβάρυνση τα απορρίμματα. Έτσι, συνεχίζει ο κ. Πακάκης δεν προστατεύουμε μόνο το περιβάλλον, αλλά και τη δημόσια υγεία και την ίδια τη ζωή μας.
Μάλιστα ο κ. Πακάκης έχει τοποθετήσει στο κέντρο συγκέντρωσης φρούτων, στον συνεταιρισμό, ειδικό κάδο χρωματισμένο κόκκινο, συγκέντρωσης κουτιών και άλλων υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων, ώστε αντί οι αγρότες να τα πετάν στα χωράφια και στα αρδευτικά αυλάκια να τα εναποθέτουν εκεί.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass