Η ΓΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ

«Οι Έλληνες μπορούμε και το αποδείξαμε στους Ο.Α.»

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2013 3:04 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:11
 
«Οι Έλληνες με τους πετυχημένους Ολυμπιακούς Αγώνες αποδείξαμε τις δυνατότητές μας. Το αποδεικνύουμε συνεχώς στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα τι έχουμε πάθει και γιατί επιτρέψαμε να δημιουργηθεί αυτό το κλίμα; Ξέρουμε να ξεπερνάμε τα εμπόδια, αλλά χρειάζεται συστράτευση και αλληλεγγύη. Ποτέ δεν είναι αργά».
Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε από τη Λάρισα, η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, παρουσιάζοντας στο γεμάτο από κόσμο ΟΥΗΛ το πολυσυζητημένο βιβλίο της, «My Greek Drama» - «Γιάννα», στην ελληνική του έκδοση.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα των προσκεκλημένων και της συγγραφέως από την πλευρά του εκδότη του περιοδικού Wish Σωτήρη Πολύζου, ακολούθησε βίντεο με τα έργα και τις ημέρες της «σιδηράς κυρίας» των Ολυμπιακών Αγώνων και σύντομοι χαιρετισμοί του δημάρχου Λαρισαίων και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας.
Ο Κώστας Τζανακούλης θυμήθηκε το πετυχημένο πέρασμα της ολυμπιακής φλόγας για τους αγώνες του 2004 τον Ιούλιο από το Αρχαίο Θέατρο, σημαίνοντας ταυτόχρονα και την έναρξη λειτουργίας του μετά από 18 αιώνες. Ανέφερε δε και το ταξίδι του στην Ιαπωνία το 2007, όταν οι Ιάπωνες διεκδικούσαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και όταν ρωτήθηκε τι να κάνουν για να τους πάρουν, τους απάντησε: «Ρωτήστε τη Γιάννα».
Ο Κώστας Αγοραστός έκανε εκτενή αναφορά στη ζωή της Γιάννας Αγγελοπούλου και στην πολιτική της διαδρομή και στάθηκε στην απλότητα του χαρακτήρα της, καθώς πέτυχε να τη φωνάζουν όλοι με το μικρό της όνομα. Υποστήριξε ότι «όταν έχουν μιλήσει για τη Γιάννα και για τους Αγώνες του 2004 όλα τα ΜΜΕ, όφειλε και η ίδια να το κάνει και το έπραξε, χωρίς φόβο και αναστολές, όπως άλλωστε πορεύεται και στη ζωή της». Ο περιφερειάρχης της πρόσφερε τέλος μια γλάστρα με βασιλικό, σήμα κατατεθέν του προεκλογικού της αγώνα για τον Δήμο Αθηναίων, ένα φυτό που συμβολίζει την ελπίδα και την αισιοδοξία.
Η ΓΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
Από την πλευρά της η Γιάννα Αγγελοπούλου αφού ευχαρίστησε το θεσσαλικό κοινό για την υποδοχή που της επιφύλαξε, δήλωσε ότι «πηγαίνει όπου την καλούν και διευκρίνισε ότι η Λάρισα είναι ο πρώτος σταθμός της εξόρμησής της, αφού προηγήθηκαν οι παρουσιάσεις του βιβλίου της στο Ηράκλειο, όπου μεγάλωσε και στη Θεσ\νίκη, όπου σπούδασε».
Στη συνέχεια μίλησε για το ελληνικό παράδοξο, στοιχείο που αναλύει στο βιβλίο της και δείχνει τους Έλληνες να διαπρέπουν και να ξεχωρίζουν στο εξωτερικό και στη χώρα μας να υποκύπτουν στη μετριότητα. Δήλωσε απογοητευμένη από τους πολιτικούς και γι΄ αυτό πρωταρχικό της μέλημα πλέον είναι η στήριξη των νέων ανθρώπων. «Σήμερα ανάμεσά σας είναι 2 παιδιά, ο Κων/νος και η Φένια που ξεχώρισαν ανάμεσα σε τόσα άλλα που μου γράψανε και αποφάσισα, μέσω του Ιδρύματος Κλίντον στις ΗΠΑ να χρηματοδοτήσω τα όνειρα τους. Ο Κων/νος συγκεντρώνει τρόφιμα από τον στρατό και από εστιατόρια και τα δίνει σε φτωχούς και η Φένια «τρέχει» ένα πρόγραμμα υγείας για γυναίκες Ρομά. Πέρυσι μέσω του προγράμματος αυτού πήγαν στην Αμερική 12 παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα και φέτος αισιοδοξώ να πάνε 24. Με την προϋπόθεση ότι θα επιστρέψουν στην Ελλάδα και θα εφαρμόσουν καινοτόμα προγράμματα. Τα νέα παιδιά είναι το μέλλον της Ελλάδας. Προς το παρόν διαπρέπουν στο εξωτερικό».
Η όμορφη εκδήλωση στο ΟΥΗΛ έκλεισε με τη συγγραφέα να υπογράφει το βιβλίο της σε όσους το προμηθεύτηκαν, ενώ παρευρέθηκαν η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή, οι βουλευτές της ΝΔ Χρ. Κέλλας, Ηλ.Βλαχογιάννης, Ασημ. Σκόνδρα, οι δήμαρχοι Τεμπών Κ. Κολλάτος, και Ρήγα Φεραίου κ. Λαΐτσιου, η αντιπεριφερειάρχης Ρένα Καραλαριώτου και η θεματική αντιπεριφερειάρχης κ. Μαμάρα, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, η εκδότης-διευθυντής της «Ε», Δανάη Δημητρακοπούλου, ο οικονομικός διευθυντής Γ. Μιχαλόπουλος, πρόεδροι συλλόγων και φορέων της πόλης και πλήθος κόσμου.
Γ. Ρούστας
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass