ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Τιμήθηκαν εκτελεστές της Φιλαρμονικής Ορχήστρας

- Θα ακολουθήσει τιμητική εκδήλωση και για άλλους μουσικούς της

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2013 1:50 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:12
 
 
Η σημαντική συμβολή αξιόλογων μουσικών -εκτελεστών, στην ανάπτυξη και στη διατήρηση της υψηλής ποιότητας της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαρισαίων, αναγνωρίστηκε και τιμήθηκε προχθές το βράδυ, σε ειδική εκδήλωση στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.
Πρόκειται για μουσικούς, που επί χρόνια με αγάπη και πολύ μεράκι, προσπάθησαν να διατηρήσουν, ζωντανή την πλούσια ιστορία της Φιλαρμονικής στη Λάρισα και συνέχισαν με πείσμα να κρατούν αναλλοίωτη την μουσική της ποιοτική προσφορά, στην πόλη.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Κώστας Τζανακούλης, σε χαιρετισμό του, εξήρε την προσφορά τους, ενώ υποστήριξε ότι θα προγραμματιστεί και δεύτερη εκδήλωση τιμής προς άλλους εκτελεστές της Φιλαρμονικής.
Ο πρόεδρος του Δ.Ω.Λ. κ. Κώστας Γιαννούλας, σε ομιλία του αναφέρθηκε στην ιστορία των 130 χρόνων της Φιλαρμονικής Ορχήστρας, με έτος δημιουργίας της το 1881, κάνοντας μια αναδρομή σε εμφανίσεις της, υποστηρίζοντας επίσης μεταξύ άλλων ότι η προχθεσινή εκδήλωση είχε στόχο να τιμήσει εκτελεστές -μουσικούς που συνέβαλλαν τα μέγιστα στην πορεία της και σήμερα δεν είναι πια μέλη της.
Στον πρώτο αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής Λάρισας, Γεώργιο Καμηλιέρη, αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε ομιλία του ο πρόεδρος των εκτελεστών της Φιλαρμονικής Ορχήστρας κ. Ευάγγελος Φιλιππίδης, κάνοντας αναδρομή στο έργο του και επισημαίνοντας ότι: «Όταν αποστρατεύτηκε από το στρατό αρχές του 1951 με τον βαθμό του λοχαγού αναλαμβάνει ως αρχιμουσικός τη νέα Φιλαρμονική της Λάρισας. Σε όλη την πορεία του στη Φιλαρμονική, υπήρξε άψογος δάσκαλος και μαέστρος, καθοδηγητής και εμπνευστής της πορείας της μπάντας βάζοντας γερά τα θεμέλια για τη μετέπειτα άρτια εμφάνισή της αλλά και τις διακρίσεις της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η «αυλαία» έπεσε για τον αρχιμουσικό Γεώργιο Καμηλιέρη την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 1963, όταν έπεσε «μαχόμενος» πάνω στη σκηνή της παλαιάς αίθουσας συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, διευθύνοντας το τελευταίο του κομμάτι «Άννα και Έλενα».
Οι εκτελεστές μουσικοί που τιμήθηκαν και στους οποίους απονεμήθηκε ειδική πλακέτα, ήταν οι εξής: Ευάγγελος Φιλιππίδης, Γεώργιος Χατζούλης, Χριστόφορος Σαμπάνης, Νικόλαος Βριώνης, Κων. Σαρλικιώτης, Πέτρος Χατζής, Δημήτριος Χαλκιάς και Βασίλης Λεοντόπουλος. Να σημειωθεί ότι για τον αρχιμουσικό Καμηλιέρη, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στις κόρες του και συγκεκριμένα στην κ. Λίνα Καρανίκα και κ. Ρούλα Καραβά.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε ερμηνεία μουσικής από τον κινηματογράφο από την Φιλαρμονική και συγκεκριμένα κομμάτια των Γιάννη Μαρκόπουλου, Γιώργου Μουζάκη, Μίμη Πλέσσα, Γιώργου Κατσαρού, Λουκιανού Κηλαηδόνη, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Σταμάτη Κραουνάκη κ.ά.
Με την ορχήστρα εμφανίστηκαν οι σολίστ κ.κ. Μαρία Ρουκά- τραγούδι, Μανώλης Χατζημανώλης τραγούδι και τρομπέτα και Δημήτρης Τσιαβές- σαξόφωνο.
Την ενορχήστρωση και διασκευή επιμελήθηκαν οι κ.κ. Δημήτρης Τσιαβές και Σπύρος Προσωπάρης. Στα πλήκτρα ήταν ο κ. Αντώνης Ζαφειρίου και στο κοντραμπάσο η κ. Νάνσυ Χατζή.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Μαμάκος, η εκδότρια-διευθύντρια της εφημερίδας «Ελευθερία» κ. Δανάη Δημητρακοπούλου, ο οικονομικός διευθυντής της εφημερίδας κ. Γ. Μιχαλόπουλος και πλήθος φιλόμουσων.
 
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass