ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΠΕΤΟΥΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΟΥΝ

Πολύτιμα «σκουπίδια» στους δρόμους της Λάρισας

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2013 2:40 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:16
Της Σοφίας Ορφανιώτη
Αντικείμενα αξίας, από μικρές ή μεγάλες οικοσυσκευές, βιβλία, πίνακες ζωγραφικής, τάπητες και φλοκάτες, έπιπλα κάθε είδους, βλέπουμε πολύ συχνά πεταμένα και κάποιες φορές στοιβαγμένα γύρω από τους κάδους σκουπιδιών, σε διάφορα σημεία της πόλης. Οι Λαρισαίοι παρά την οικονομική κρίση προσπαθούν άρον –άρον να τα ξεφορτωθούν, αντί να επισκευάσουν κάποια από αυτά.
Αυτά τα πολύτιμα «σκουπίδια» στις περισσότερες των περιπτώσεων γίνονται πραμάτεια ζητιάνων-ρακοσυλλεκτών, που ψάχνουν απεγνωσμένα μέσα και έξω από τους κάδους απορριμμάτων, να βρουν οτιδήποτε, για να το κρατήσουν ή ακόμη και να το πουλήσουν.
Και δεν είναι μόνον αυτοί. Η εικόνα των τσιγγάνων που σέρνουν στους δρόμους το αυτοσχέδιο καροτσάκι τους, είναι σε όλους μας γνώριμη.
Τους βλέπουμε κατά καιρούς ακόμη και τις πιο ακατάλληλες ώρες. Από νωρίς το πρωί, αλλά και μες στο καταμεσήμερο με καύσωνα, με ήλιο και βροχή, χωμένοι στην κυριολεξία μέσα στον κάδο, να βρουν οπωσδήποτε κάτι...
Πολλές φορές μάλιστα υπερφορτώνουν το καρότσι τους, για αυτούς σχεδόν τα πάντα είναι πολύτιμα και κυρίως στη δική τους λογική με λίγη καλή θέληση όλα μπορούν να επιδιορθωθούν.
Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που χωρίς να έχουν ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα, αρέσκονται στο να συλλέγουν από τα σημεία κυρίως που είναι οι κάδοι των σκουπιδιών, κάθε είδους αντικείμενα με ιδιαίτερη προτίμηση… στα έπιπλα που με την κατάλληλη επισκευή τα χρησιμοποιούν οι ίδιοι στα σπίτια τους.
Έτσι καναπέδες σαλονιών, καρέκλες τραπεζαρίας, βιβλιοθήκες, σε έναν έμπειρο επιπλοποιό ή ταπετσιέρη, μπορούν πραγματικά να αλλάξουν όψη και να μεταμορφωθούν σε ένα μοντέρνο σαλόνι, ή αντίστοιχα σε μια τραπεζαρία με εξαιρετικό ντιζάιν.
Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν παλαιοπωλεία στην πόλη, όπως υπήρχαν τουλάχιστον παλιότερα, για να πάει οποιοσδήποτε και να δώσει ότι δεν του χρειάζεται, ότι για κείνον τέλος πάντων είναι παλιό, δημιουργεί σε αρκετές περιπτώσεις μια άσχημη εικόνα στην πόλη, στο σημείο όπου είναι πεταμένα τα σκουπίδια.
Δυστυχώς πολλοί μη γνωρίζοντας ότι πρώτα πρέπει να τηλεφωνήσουν στην αρμόδια υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων και να ενημερώσουν, ότι σκοπεύουν να πετάξουν κάτι, τα εγκαταλείπουν στο δρόμο, και παραμένουν εκεί εκτεθειμένα ακόμη και για μέρες, μέχρι να περάσει το φορτηγό και να τα μαζέψει...
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass