«Τα δώρα της γης» στη Σκήτη

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2013 15:08 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:18

(Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

 

Τη 10η εκδήλωση «Τα δώρα της γης» διοργανώνει ο Περιβαλλο­ντικός Μορφωτικός Σύλλογος Σκήτης – Αγιοκάμπου σε συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς και την Περιφέρεια Θεσσαλίας (Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας) την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία της Σκήτης.

Στόχος αυτής είναι η ανάδειξη του τόπου τουριστικά και η προ­βολή όλων των προϊόντων του, με ιδιαίτερη έμφαση στο κάστανο.

Η γιορτή περιλαμβάνει και το 10ο Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας, όπου θα λάβουν μέρος συνεταιρισμοί γυναικών και σύλλογοι με παραδοσιακά εδέσματα που θα έχουν σαν πρώτη ύλη αγροτικά προϊόντα, ενώ μια επι­τροπή γευσιγνωσίας, αποτε­λούμενη από μαγείρους και διατροφολόγους, θα βραβεύσει τους συμμε­τέχοντες.

Ο μάγειρας Δημήτρης Γεωργούλας θα μαγειρέψει μπροστά στον κόσμο εδέσματα με βάση αγροτικά προϊόντα, ενώ οι ζαχαροπλάστες των ζαχαροπλαστείων της Αγιάς «Μιχάλης» και «Δημηρούλης» θα ετοιμά­σουν γλυκές λιχου­διές. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η διατροφολόγος, διαιτολόγος Γεωρ­γία Μαυρογιάννη με ομιλία της σχετική με το θέμα της γιορτής. Παράλ­ληλα, οι μικροί φίλοι θα ζωγραφίσουν «Τα δώρα της γης» με τη βοήθεια του εικαστικού εργαστηρίου για παιδιά της Ευαγγελίας Χατζούλη.

Οι επισκέπτες θα γευτούν κάστανα που θα ψήνουν οι καστανάδες, αλλά και κρασί και τσίπουρο από τα οινοποιεία Βρυσσά, Καραμήτρου και Τυρνάβου. Θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να προμηθευτούν αγρο­τικά προϊόντα και παράγωγα αυτών, να διασκεδάσουν υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής τους συγκροτήματος Κωστούλη και να χορέ­ψουν μαζί με τα χορευτικά τμήματα της Αγιάς και της Χάλκης.

Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος τα εργαστήρια γεύσεων «Γιαμ», «Θεονία», «Κτήμα Μάνδαλο», «Τα σαπούνια συλλογής», ο «Θεσσαλικός κάμπος», ο χαλβάς φαρσάλων «Καταραχιάς», τα βιολογικά σαπούνια «Κουμαδίτης Δημήτρης», ο όμιλος φίλων της αμπέλου και του οίνου «Ο Διόνυσος», η λέσχη μελέτης και προστασίας της μυκητοχλωρίδας και του δάσους Amanita Caesarea και τα κεραμικά «Κοχλίας». Δωροθέτης είναι ο κ. Νασιακόπουλος.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 6946778189, 6970017267.   

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass