ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Ρ. ΚΟΜΗΤΣΑΣ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

«ΕΛΓΑ και ΟΓΑ παρασιτούν σε βάρος των Δήμων»!

* «Στον Δήμο Κιλελέρ είναι 32 ανταποκριτές του ΟΓΑ κι ασχολούνται όλη την ημέρα με υποθέσεις του – Αν είναι, να αναλάβουμε και το ΙΚΑ…»

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2013 2:33 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:20
Του Γιώργου Μακρή
Την απαγκίστρωση των υπαλλήλων των Δήμων από τις υπηρεσίες που καλούνται να προσφέρουν προς όφελος του ΕΛΓΑ και του ΟΓΑ, ζήτησε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Θεσσαλίας, δήμαρχος Κιλελέρ κ. Ρίζος Κομήτσας μιλώντας στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Λαμβάνοντας αφορμή από την αξιολόγηση των δομών στους δήμους που είναι τώρα σε εξέλιξη, ο κ. Ρ. Κομήτσας εισηγήθηκε στο ΔΣ της ΚΕΔΕ «στις εκθέσεις αξιολόγησης να αναφερθεί - κι είναι ευκαιρία να το θέσουμε επίσημα στα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης - ότι δεν μπορεί άλλο αυτοί οι δύο φορείς ΕΛΓΑ και ΟΓΑ, οι οποίοι είναι τεράστιοι ασφαλιστικοί οργανισμοί να παρασιτούν εις βάρος των Δήμων. Αν είναι έτσι, να αναλάβουμε και το ΙΚΑ…
Ο ΕΛΓΑ και ο ΟΓΑ – επισήμανε – εξυπηρετούνται παρασιτικά στις υπάρχουσες δομές και με το υφιστάμενο προσωπικό στους Δήμους, ιδιαίτερα στους περιφερειακούς. Πρέπει να είμαστε απόλυτοι: να φύγουν από εμάς, τέλος… Το πολύ να πάνε στα ΚΕΠ αν θέλουν να τους πάνε εκεί, ειδάλλως να κάνουν δικές τους υπηρεσίες».
Ο κ. Ρ. Κομήτσας αναφέρθηκε στην κατάσταση που υπάρχει στον Δήμο Κιλελέρ σημειώνοντας:
«Στα περιφερειακά γραφεία Θεσσαλίας δεν σηκώνουν τηλέφωνο να δώσουν καμία πληροφορία κι όταν εγώ έφθασα στον προηγούμενο διοικητή του ΟΓΑ τον κ. Κοντό μου είπε «ναι πράγματι, το ξέρουμε, αλλά αν σηκώνουν τα τηλέφωνα, δεν θα κάνουν τη δουλειά που είναι να κάνουν».
Αυτός ο όγκος της πληροφόρησης έρχεται συνεπώς στις δικές μας υπηρεσίες γιατί όταν δεν βρίσκουν εκεί ανταπόκριση, οι αγρότες έρχονται στους δικούς μας υπαλλήλους που εννοείται ότι δεν κάνουν τίποτε άλλο – στον Δήμο Κιλελέρ είναι 32 ανταποκριτές – παρά όλη την ημέρα να αποσπάται η προσοχή τους και να εξυπηρετούν τον ΟΓΑ.
Ενώ σε περιόδους θεομηνιών που πρέπει να κάνουν δηλώσεις ΕΛΓΑ, οι αγροτικοί δήμοι παραλύουν εν ονόματι ότι εμείς πρέπει να εξυπηρετήσουμε τους αγρότες γιατί ο ΕΛΓΑ δεν έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει τη διαδικασία συλλογής των αιτήσεων. Αυτά τα πράγματα πρέπει να ξεκαθαρίσουν τέλος. Δεν μπορεί εμείς να υπολειτουργούμε κι αυτοί να λειτουργούν σε βάρος μας», ξεκαθάρισε διευκρινίζοντας πάντως ότι με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Βασίλη Έξαρχο υπάρχει κλίμα συνεργασίας, ενώ με τη διοίκηση του ΟΓΑ όχι.
ΜΕ ΑΜΟΙΒΗ
Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο δήμαρχος Λιβαδειάς κ. Ν. Παπαγγελής ανέφερε ότι η ΚΕΔΕ βρίσκεται σε επαφές με τον ΕΛΓΑ και εξετάζονται δύο σενάρια:
-είτε ο ΟΓΑ και ο ΕΛΓΑ να απαγκιστρωθούν από τους Δήμους και να κάνουν δικές τους υπηρεσίες
-είτε να συνάψουν προγραμματικές συμβάσεις με τους Δήμους και να πληρώνουν το αντίτιμο για τις υπηρεσίες που τους παρέχονται.
ΛΕΥΚΑΔΑ
Συνηγορώντας υπέρ των απόψεων του κ. Ρ. Κομήτσα, ο δήμαρχος Λευκάδας κ. Κ. Αραβανής είπε ότι ενώ οι Δήμοι δεν χρεώνουν τις υπηρεσίες που παρέχουν σε ΕΛΓΑ και ΟΓΑ, όταν ο Δήμος του ζήτησε πρόσφατα από την Ελληνική Αστυνομία αστυνομικούς για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ποδηλατικό αγώνα, η ΕΛΑΣ του έστειλε τιμοκατάλογο με τη χρέωση των υπηρεσιών της!
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass