Περιφερειακό ιατρείο αποκτά η Νίκαια

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2013 22:02 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:20

Ένα πάγιο αίτημα του Δήμου Κιλελέρ, το οποίο θα συμβάλει στην παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους κατοίκους της περιοχής, γίνεται πραγματικότητα, καθώς, μετά από απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού εντάσσεται στο ΕΣΠ η κατασκευή περιφερειακού ιατρείου στην Νίκαια, με συνολικό προϋπολογισμό 550 χιλ ευρώ.

Την σχετική ανακοίνωση έκανε χθες ο περιφερειάρχης παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Ρένας Καραλαριώτου και του δημάρχου Κιλελέρ Ρίζου Κομήτσα, ο οποίος  μάλιστα υπενθύμισε ότι η ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος, εκκρεμεί από την εποχή που ήταν δήμαρχος Νίκαιας, δηλαδή πριν την εφαρμογή του "Καλλικράτη".

Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του  ο κ. Αγοραστός, η αιρετή Περιφέρεια, μέσα απ’ τη συνεργασία την 5η Υ.ΠΕ. τα νοσοκομεία, στοχεύει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία.

Σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλελέρ, επεσήμανε, ωριμάσαμε το έργο και σήμερα το εντάσσουμε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Με το έργο αυτό εξασφαλίζεται η παροχή ολοκληρωμένης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους κάτοικους του Δήμου Κιλελέρ και ταυτόχρονα επιτυγχάνεται αποσυμφόρηση, από πλευράς περιστατικών, των Νοσοκομείων της Λάρισας. Είναι ένα έργο 242τ.μ. με προσβασιμότητα σε δύο δρόμους και με σύγχρονη κτηριακή υποδομή το οποίο εκτός από το όφελος που θα δώσει στη δημόσια υγεία , θα δώσει  και νέες θέσεις εργασίας σε ένα κλάδο εργασίας  που σήμερα υποφέρει πάρα πολύ. »

            Απ την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης κ. Ρένα Καραλαριώτου τόνισε ότι  πρόκειται για ένα ιατρείο που θα προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας στη Νίκαια αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Κιλελέρ. Η δημιουργία του Περιφερειακού Ιατρείου στη Νίκαια, υπογράμμισε, είναι αποτέλεσμα  της μεθοδικής και συστηματικής προσπάθειάς μας  για να προστατέψουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά την υγεία των κατοίκων της περιοχής. Πιστεύω ότι μετά και την ολοκλήρωσή του, θα ανταποκριθεί πλήρως στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Εδώ θα είμαστε όλοι να συνεργαστούμε για την εκπλήρωση αυτών των σκοπών.

            Εξάλλου ο δήμαρχος Κιλελέρ Κ. Ρίζος Κομήτσας  εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για το γεγονός υπενθυμίζοντας ότι αποτελεί «πόθο» και «επιδίωξη» πολλών ετών από πλευράς του πρώην δήμου Νίκαιας και νυν δήμου Κιλελέρ.  Σήμερα, σχολίασε, υλοποιείται μετά από συντονισμένη προσπάθεια και των τεχνικών υπηρεσιών της περιφερειακής ενότητας Λάρισας, αλλά και προσωπικά  του περιφερειάρχη κ . Αγοραστού και της αντιπεριφερειάρχη κα. Καραλαριώτου. Νομίζω ότι είναι μια εξέλιξη απόλυτα θετική για την πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη, που θα καλύψει την ευρύτερη περιοχή της Νίκαιας και του Δήμου Κιλελέρ με τις μεγάλες ανάγκες που παρουσιάζονται σε πρωτοβάθμια περίθαλψη, κάτι που θα δώσει την αίσθηση της ασφάλειας, τουλάχιστον όσον αφορά την περίθαλψη στην ευρύτερη κοινωνία και ειδικά στους αγρότες και στους βιοτέχνες που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Το έργο «Περιφερειακό Ιατρείο Νίκαιας Λάρισας» αφορά στην κατασκευή κτιρίου, που θα στεγάσει το Περιφερειακό Ιατρείο στη Νίκαια του Δήμου Κιλελέρ, της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Ειδικότερα, προβλέπεται να ανεγερθεί ισόγειο κτίριο, εμβαδού 242 τ.μ., διαμπερές, με πρόσωπο στις οδούς Φαρσάλων και Γεννηματά (Σεφέρη) και εντός οικοπέδου εμβαδού 496 τ.μ. Θα περιλαμβάνει δύο εξεταστήρια, χώρο μικροεπεμβάσεων, εφημερείο, χώρο ανάπαυσης προσωπικού, γραμματεία, χώρους αναμονής και κίνησης ασθενών, χώρους υγιεινής και αποθήκη. Η πρόσβαση έχει σχεδιαστεί να γίνεται και από τους δύο δρόμους και με την δυνατότητα προσέγγισης - στάθμευσης αυτοκινήτου / ασθενοφόρου.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και συγκεκριμένα από τον Άξονα 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Θεσσαλία» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Χωρικής Ενότητας «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος» και υποβλήθηκαν στον 35ο κύκλο αξιολόγησης της σχετικής πρόσκλησης.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass