ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

«Στα βήματα των 1000 αόπλων»

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2013 2:27 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:24
ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Αχ. Μπακαλέξη
Εκδήλωση στο πλαίσιο των 95 χρόνων του ΚΚΕ, αφιερωμένη στην ιστορική πορεία των 1000 αόπλων του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στην αίθουσα του ΚΑΠΗ στην πλατεία Δημαρχείου στα Φάρσαλα.
Την εκδήλωση διοργάνωσε η Κ.Ο. Φαρσάλων του ΚΚΕ και περιελάμβανε:
- Ανάγνωση του χρονικού της ηρωικής πορείας των 1000 αόπλων του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (η αφήγηση στηρίχθηκε σε αυθεντικά ντοκουμέντα της εποχής).
- Έκθεση φωτογραφικού υλικού.
- Ομιλία από τον Τάσο Τσιαπλέ, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και πρόεδρο του ΕΚΛ, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 95 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ του παλαιότερου κόμματος, μα του πιο σύγχρονου σε ιδέες και πολιτική πρόταση που δίνει ριζική λύση στα λαϊκά προβλήματα. Ενενήντα πέντε χρόνια μεγάλων και μικρών ταξικών αγώνων που είχαν την υπογραφή των θυσιών χιλιάδων μελών και οπαδών του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ έμεινε όρθιο 95 χρόνια παρά τις αντιξοότητες, τους διωγμούς και την παρανομία, την ίδια ώρα που μια σειρά αστικά και μικροαστικά κόμματα, διαλύονταν, για να γεννηθούν αλλά με νέα πρόσωπα, αλλά παλιές ιδέες.
Με την εκδήλωση στα Φάρσαλα, τιμούμε και μια περιοχή με σημαντική συμμετοχή στους κοινωνικοπολιτικούς αγώνες, ιδιαίτερα στην ΕΑΜική Αντίσταση και το ΔΣΕ, στους οποίους το ΚΚΕ έπαιξε πρωτοπόρο ρόλο, όπως και σήμερα. Το ΚΚΕ έχει γερούς δεσμούς με τον λαό της περιοχής, δεσμούς αγώνα και αίματος. Σύμβολο και απόδειξη αυτών των δεσμών, είναι και θα είναι τα μέλη και οι οπαδοί του, που θυσίασαν τη ζωή τους στον αγώνα ενάντια στον φασισμό, για εθνική ανεξαρτησία, ειρήνη, δημοκρατία και σοσιαλισμό. Το ΚΚΕ, που ήταν πάντα απέναντι από τους εκμεταλλευτές του λαού, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές της ηρωικής 95χρονης πορείας του, μπορεί να εκφράσει πολιτικά και σήμερα τον λαό και ιδιαίτερα τη νεολαία, γιατί παλεύει σταθερά για τη σοσιαλιστική κοινωνία, που θα δικαιώσει τα όνειρά της.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass