ΣΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Αντιδράσεις για την πρόεδρο - υποψήφια της Χρυσής Αυγής

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2013 10:15 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:26

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

 

 Αντιδράσεις και προβληματισμό προκαλεί σε γονείς – κηδεμόνες των μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας η πρόσφατη εκλογή ως πρόεδρος του Συλλόγου τους, της κ. Μαρίας Ψωμιάδου, υποψήφιας βουλευτού της Χρυσής Αυγής στο Νομό Λάρισας, στις τελευταίες εκλογές.

Όπως έγινε γνωστό, στην πρώτη συνεδρίαση του «φρέσκου» Δ.Σ., για την συγκρότηση σε σώμα και την κατανομή των αρμοδιοτήτων, η κ. Μαρία Ψωμιάδου ισοψήφισε με την κ. Εύη Θεοδωράκη για την θέση του προέδρου στον Σύλλογο Γονέων – Κηδεμόνων. Μετά από κλήρωση που ακολούθησε, πρόεδρος του συλλόγου εκλέχθηκε η κ. Ψωμιάδου.

Χαρακτηριστική των αντιδράσεων είναι η έγγραφη παραίτηση της μητέρας και αντιπροέδρου του Συλλόγου κ. Στέλλας Πακάκη, παραίτηση που υπέβαλλε προς το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας.

Αναλυτικά, το κείμενο της παραίτησης αναφέρει:

«Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους γονείς που με ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές του Συλλόγου. Η ψήφος τους με τιμά. Μετά την διενέργεια όμως των εκλογών του Συλλόγου προέκυψε Διοικητικό Συμβούλιο που στην πρώτη του συνεδρίαση εξέλεξε πρόεδρο του, την υποψήφια του ναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή, Ψωμιάδου Μαρία. Θέλω να τονίσω ότι το θέμα δεν είναι προσωπικό με την κ. Ψωμιάδου. Το αγοράκι της δε, κάθεται μαζί με το δικό μου γιο στο ίδιο θρανίο και είναι φίλοι. Ξανατονίζω ότι δεν έχω κανένα προσωπικό πρόβλημα.

Το θέμα είναι ότι εκπροσωπεί επίσημα ένα φασιστικό, ναζιστικό κόμμα- μόρφωμα που έχει εγκληματική, μαφιόζικη, δολοφονική δράση. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, έγινε καθαρό και αντιληπτό απ’ όλους, ακόμη και από αυτούς που δήλωναν ότι δεν γνώριζαν τον χαρακτήρα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση γιατί είναι ναζιστικό κόμμα που υμνεί τον Χίτλερ, γέννημα- θρέμμα του συστήματος.

Η ευθύνη βαραίνει ειδικά τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που στήριξαν και ακόμη ανέχονται αυτή την επιλογή. Η πολιτική μου τοποθέτηση, η ηθική μου υπόσταση, η ανθρώπινη μου αξιοπρέπεια δεν μου επιτρέπει σε καμιά περίπτωση να νομιμοποιήσω με τη θέση του αντιπροέδρου αυτό το Δ.Σ. και τους γονείς του σχολείου παραπέρα. Θα ήταν ανακόλουθο των θέσεων μου και των όσων πρεσβεύω.

Θα ήταν ανήθικο απέναντι σε σας και στα παιδιά μου όταν τους μιλώ για ισότητα, για κοινωνική δικαιοσύνη, για λεβεντιά και αξιοπρέπεια. Τους μιλώ για αγάπη και σεβασμό στον άνθρωπο και όχι για το μίσος και το ρατσισμό.

Για όλους τους παραπάνω λόγους υποβάλλω την παραίτησή μου στη γενική συνέλευση των γονέων του σχολείου. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάψω να αγωνίζομαι για το καλό των παιδιών μας και για τις σύγχρονες ανάγκες τους, για μια παιδεία δημόσια και δωρεάν για όλα τα παιδιά.

Σας καλώ όλους να καταδικάσουμε το φασισμό - ναζισμό, την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, ώστε να μη μπορεί να χύσει το δηλητήριο του ρατσισμού και του ναζισμού στα μυαλά των παιδιών μας. Καμιά νομιμοποίηση ενός τέτοιου Διοικητικού Συμβουλίου. Τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Πάντως, όπως φαίνεται, το θέμα που προέκυψε στους γονείς – κηδεμόνες του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας αναμένεται να απασχολήσει γενικότερα την εκπαιδευτική κοινότητα και όχι μόνο της περιοχής μας, ενώ δεν αποκλείονται και νέες παραιτήσεις από το καινούργιο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου. 

                                                                                                     

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass