ΔΗΜΑΡ: Αναμένει απαντήσεις για τη Siemens

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2013 12:05 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:27

 

Απαντήσεις αναμένου οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, μεταξύ των οποίων και ο κ. Θωμάς Ψύρρας, για την υπόθεση της Siemens και σε δελτίο τύπου της ΔΗΜΑΡ, αναφέρονται τα εξής:

«Για δεύτερη φορά το Υπουργείο Οικονομικών απέφυγε να δώσει απάντηση σε ερώτηση βουλευτών της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ σχετικά με την «Υλοποίηση της Συμφωνίας Συμβιβασμού μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Siemens A.G. και της Siemens A.E.».

Στις 30 Μαΐου 2013 οι Βουλευτές, κ.κ. Θωμάς Ψύρρας, Ασημίνα Ξηροτύρη-Αικατερινάρη και Νίκος Τσούκαλης, κατέθεσαν Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (αρ.πρωτ 11185/1111), ζητώντας διευκρινίσεις για την πορεία υλοποίησης της Συμφωνίας Συμβιβασμού (κατάρτιση  σχεδίων προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης, πανεπιστημιακά και ερευνητικά προγράμματα, υποτροφίες που δόθηκαν από το ΙΚΥ, παροχή  ιατρικού εξοπλισμού σε δημόσια νοσοκομεία, κατασκευή νέου εργοστασίου παραγωγής). Δύο μήνες μετά, στις 25 Ιουλίου, σε έγγραφο-απάντηση της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων/Επιτροπή Εποπτείας του Υπουργείου αναφέρεται: «Για την πορεία υλοποίησης της Συμφωνίας Συμβιβασμού μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Siemens A.G. και της Siemens A.E. από την Επιτροπή Εποπτείας πρόκειται να ενημερώσει ο Υπουργός Οικονομικών σε εύλογο χρονικό διάστημα».

Επειδή μεσολάβησαν τρεις μήνες δίχως ενημέρωση, στις 15 Οκτωβρίου 2013 κατατέθηκε για το ίδιο θέμα επίκαιρη ερώτηση  (αρ. πρωτ. 125/15-10-2013) από τον κ. Ψύρρα και ορίστηκε συζήτηση στη Βουλή στις 18/10/2013. Ο Υπουργός, μέσω του γραφείου του, δήλωσε «κώλυμα λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων» και δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώσει άμεσα τη Βουλή.

Αναμένουμε απαντήσεις για ένα τεράστιο πολιτικό και οικονομικό θέμα που δικαίως απασχόλησε και απασχολεί την ελληνική κοινωνία ως υπόθεση διαφθοράς και προσβολής του δημοσίου συμφέροντος.  Η ΔΗΜ.ΑΡ. εξαρχής είχε τονίσει ότι η διαφάνεια και η αντιμετώπιση της διαφθοράς δεν συμψηφίζονται με «συμφωνίες οικονομικού συμβιβασμού». Αναγνωρίζουμε, βέβαια, ότι στην παρούσα φάση και στο πλαίσιο των προσπαθειών ανόρθωσης της Ελληνικής οικονομίας, στο σύνολο και σε επιμέρους τομείς, τα προβλεπόμενα προγράμματα θα διευκόλυναν σημαντικά τη λειτουργία των ανωτέρω τομέων, με την προϋπόθεση βέβαια ότι υλοποιούνται έγκαιρα και με συνέπεια.»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass