ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Εχασε τον «Μπαλτατζή» το φράγμα Παλιοδερλί

* ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΝΤ. ΜΠΕΖΑ ΓΙΑ Κ.Υ. ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2013 3:05 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:27
 
 
ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Αχ. Μπακαλέξη
Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη και τον υφυπουργό Υγείας κ. Αντώνιο Μπέζα συναντήθηκε στην Αθήνα ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Αρης Καραχάλιος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρο Πουλαράκη.
Κατά την επίσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης συζητήθηκαν τα εξής θέματα:
* Η υποβολή αιτήματος για την ανάληψη από το υπουργείο Επικαιροποίησης της μελέτης του φράγματος στη θέση «Παλιοδερλί» Σκοπιάς, όπου διατυπώθηκε η άποψη του υπουργού ότι είναι εφικτό αλλά δεν είναι δυνατόν χρονικά να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Μπαλτατζής» της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου 2007 - 2014. Το αίτημα διακινήθηκε υπηρεσιακά για να διατυπωθεί η αντίστοιχη εισήγηση.
Επιπρόσθετα έγινε συζήτηση για την πορεία των μελετών των φραγμάτων στη θέση «Κακλετζόρεμα» και «Λουτζακόρεμα» εκ των οποίων, η μελέτη του πρώτου είναι σε στάδιο ολοκλήρωσης και του δευτέρου ολοκληρώθηκε.
Απευθύνθηκε πρόσκληση στον υπουργό για να πραγματοποιηθεί ομιλία - ενημέρωση στους αγρότες της περιοχής Φαρσάλων για τα προβλεπόμενα στη νέα ΚΑΠ και τις νέες καλλιέργειες. Η πρόταση έτυχε θετικής ανταπόκρισης και προγραμματίζεται εντός του έτους η εκδήλωση - ομιλία.
Κατόπιν οι ως άνω εκπρόσωποι του Δήμου Φαρσάλων επισκέφθηκαν τον υφυπουργό Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα και συζήτησαν.
1) Για την τύχη του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων, για το οποίο παρασχέθηκε η κατηγορηματική διαβεβαίωση - υπόσχεση ότι θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του, ενώ οι υπηρεσίες του υπουργείου επεξεργάζονται σχέδιο νόμου για τη στελέχωση των Κέντρων Υγείας με γιατρούς ΙΚΑ, ΕΟΠΥΥ κ.λπ.
2) Συζητήθηκε η δυνατότητα δημιουργίας τομέα ΕΚΑΒ, όπου από μέρους του υφυπουργού αναλύθηκαν οι σκέψεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου για ενοποίηση των υπηρεσιών διακομιδής ασθενών ανά νομό.
3) Επιπλέον συζητήθηκε η δυνατότητα δημιουργίας εθελοντικής ομάδας οδηγών ασθενοφόρων και διασωστών στον Δήμο Φαρσάλων, όπου εκτέθηκε και αναλύθηκε η πολιτική βούληση του υφυπουργού για διαμόρφωση σχετικού νομοθετικού πλαισίου.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass