Οικονομία στο ηλεκτρικό ρεύμα, κάνει ο Δήμος Κιλελέρ

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2013 1:55 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:30
 

Της Λένας Κισσάβου

Οικονομία και στο ηλεκτρικό ρεύμα, για την εξοικονόμηση χρημάτων κάνει ο Δήμος Κιλελέρ.  Στο κλίμα των καιρών για «μάζεμα» εξόδων και οικονομική διαχείριση, άλλαξει όλα τα φώτα!

Πιστός στην αρχή του για νοικοκύρεμα, ο δήμαρχος του Δήμου Κιλελέρ, κ. Κομήτσας, προωθεί άμεσα το έργο αντικατάστασης λαμπτήρων στον δημοτικό φωτισμό, επενδύοντας σε ένα ποιοτικότερο περιβάλλον, με περισσότερο φως και μικρότερο κόστος κατανάλωσης ενέργειας.

«Αστική αναζωογόνηση» είναι ο τίτλος του προγράμματος απ΄ όπου και θα αντληθεί η χρηματοδότηση του έργου , με το οποίο προβλέπεται οι

δρόμοι και οι κοινόχρηστοι χώροι του Δήμου, να αλλάζουν τη βραδινή τους εικόνα.

Ειδικότερα, υπογράφηκε πρόσφατα η ένταξη στο Πράσινο Ταμείο του έργου του Δήμου Κιλελέρ, με τίτλο «Εξοικονόμηση ενέργειας στο δηµοτικό φωτισµό δηµόσιων χώρων µε χρήση ενεργειακών λαµπτήρων (LED)». Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 152.323,20 ευρώ και εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012 – 2015» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Άξονας Προτεραιότητας 4: «Ενίσχυση ελκυστικότητας των πόλεων», Μέτρο 4.1: «Βιοκλιματικός σχεδιασµός αστικού χώρου»).

Αναμένεται εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό που υπερβαίνει το 70% και όφελος άνω των 500.000 ευρώ, στη μείωση των εξόδων του Δήμου, για φωτισμό, μέσα από την αντικατάσταση λαμπτήρων πυρακτώσεως στο δημοτικό δίκτυο ηλεκτροφωτισμού με λάμπες τεχνολογίας LED.

Η προμήθεια αφορά συνολικά 172 φωτιστικά σώματα και λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας τύπου LED, πράσινης τεχνολογίας, για την εξυπηρέτηση των αναγκών και την εύρυθμη λειτουργία του δικτύου δημοτικού φωτισμού στον Δήμο Κιλελέρ και έχει στόχο την αντικατάσταση παλαιών συμβατικών φωτιστικών υψηλής κατανάλωσης ρεύματος για εξοικονόμηση ενέργειας.

Η δημοπράτηση της προμήθειας αναμένεται να διεξαχθεί στα μέσα Νοεμβρίου, με σκοπό να ολοκληρωθεί η παράδοση και η τοποθέτηση των νέων λαμπτήρων εντός του έτους.

« Μέσω της συγκεκριμένης δράσης πετυχαίνουμε τεράστια οικονομία με τη μείωση των εξόδων μας για το δημοτικό φωτισμό, σε μία εποχή όπου δεν περισσεύει ούτε ένα ευρώ. Τα οφέλη είναι προφανή για το ταμείο του Δήμου μας και κατ’ επέκταση για την τσέπη όλων των δημοτών μας» αναφέρει στην «Ε» ο δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Ρίζος Κομήτσας.

Αισθητή εκτιμάται ότι θα είναι η βελτίωση στην ποιότητα του φωτισμού, του Δήμου, αφού η τεχνολογία LED εγγυάται καλύτερα αποτελέσματα στην ισχύ και τη διάχυση του φωτός, ενώ ουσιαστική θα είναι και η συνεισφορά στην προστασία του περιβάλλοντος, με τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του Δήμου.  

« Η φιλοπεριβαλλοντική μας ευαισθησία δεν εξαντλείται, βέβαια, μόνο στη συγκεκριμένη δράση…», εξηγεί ο κ. Ρίζος Κομήτσας, προσθέτοντας επίσης ότι: « Ο Δήμος Κιλελέρ εφαρμόζει εδώ και καιρό ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης των απορριμμάτων σε όλα τα χωριά της επικράτειάς μας (πάνω από 50) και η συμμετοχή του κόσμου είναι κάτι περισσότερο από ενθαρρυντική.

Το αποδεικνύουν και τα στοιχεία από τη διαχείριση στα ανακυκλώσιμα υλικά, τα οποία δείχνουν ότι ο Δήμος Κιλελέρ είναι πρώτος σε όγκο ανακυκλώσιμων απορριμμάτων στο Νομό Λάρισας, αναλογικά με τον πληθυσμό του.

Επίσης, πρωτοπορούμε σε πανελλαδικό επίπεδο με την υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος συλλογής των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων, πρόγραμμα για το οποίο συνεργαζόμαστε με τον ΕΣΥΦ, την ΕΕΑΑ, το ΓΕΩΤΕΕ και τους καταστηματάρχες γεωπόνους της περιοχής μας.

Βάζουμε τα θεμέλια για να πάψουν οι εικόνες των πεταμένων μπουκαλιών σε ρέματα και χαντάκια. Τα πρώτα μηνύματα από τη συλλογή, που έγινε στα τέλη Αυγούστου, ήταν ενθαρρυντικά και πιστεύουμε ότι η συμμετοχή των αγροτών στο πρόγραμμα θα ενισχυθεί».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass