ΣΥΣΣΩΜΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Αεροπρόσκοποι εκπαιδεύτηκαν στην 110 ΠΜ

Δημοσίευση: 06 Νοε 2013 1:36 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:42
 
Με επιτυχία έληξε η 55η Πανελλήνια Ειδική Εκπαίδευση Βαθμοφόρων Αεροπροσκόπων (Π.Ε.Ε.Β.Α.) που πραγματοποιήθηκε στους φιλόξενους χώρους της 110 Π.Μ. Στη συγκεκριμένη ανώτερη αεροπροσκοπική σχολή βαθμοφόροι από όλη την Ελλάδα είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν την καθημερινή ζωή ενός πολεμικού αεροδρομίου, άρτια οργανωμένου και σε πλήρη ετοιμότητα όπως είναι η 110 Π.Μ. Επιπλέον, μέσα από την εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε από στελέχη της πολεμικής αεροπορίας και βαθμοφόρους εκπαιδευτές οι συμμετέχοντες εμβάθυναν στις αεροπροσκοπικές γνώσεις και καλλιέργησαν την αεροπορική ιδέα και μάλιστα στο χώρο που γεννιέται.
Για λόγους βιωματικής εκπαίδευσης αλλά και για να προσφέρεται στους εκπαιδευομένους η αίσθηση της καθημερινότητας σε ένα αεροδρόμιο, η σχολή από την έναρξη της μέχρι και σήμερα πραγματοποιείται μέσα σε πολεμικά αεροδρόμια. Σκοπός της σχολής είναι να προσφέρει αεροπορικές γνώσεις ώστε οι εκπαιδευόμενοι βαθμοφόροι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια για να μπορούν να μεταδώσουν αυτές τις γνώσεις στους προσκόπους τους αλλά και για να αποκτήσουν το αεροπορικό ιδεώδες.
 Την 3η ημέρα της σχολής το Σάββατο το πρωί όλοι οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να κατασκευάσουν στο εργαστήριο που είχε στηθεί ειδικά για την σχολή, μικρά αερομοντέλα τύπου (κίκι) φτιαγμένα από μπάλσα. Αργότερα το μεσημέρι ήταν ήδη έτοιμοι να κάνουν τις πτήσεις τους με τα τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα της σχολής. Έτσι κι έγινε! Το απόγευμα ξεκίνησε η εκπαίδευση στην αεροναυτιλία αλλά και πρακτική εξάσκηση μέσα από εξομοίωση πραγματικής πτήσης. Η Κυριακή περιείχε πτήση με υπερελαφρά αεροσκάφη της Αερολέσχης Λάρισας, και ασκήσεις πεδίου με αλεξίπτωτο πλαγιάς.
Η σχολή έληξε με το καθιερωμένο γεύμα όπου ο αρχηγός της σχολής κ. Κατσαμούνδης Αθανάσιος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον διοικητή της 110 Πτέρυγας Μάχης σμήναρχο Θεόδωρο Σύρμο καθώς και όλο το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό και τους βαθμοφόρους που συμμετείχαν στην επιτυχία της σχολής, ενώ ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Λάρισας κ. Κορδάς Παναγιώτης απένειμε τιμητική πλακέτα στον διοικητή και τον διαβεβαίωσε πως όλα τα αεροπροσκοπικά συστήματα του νομού και όχι μόνο, θα συμμετέχουν ενεργά στην γιορτή της αεροπορίας.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass