Η ΚΑΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕΧΡΙ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ουρές πιστών για τον Αγιο

Δημοσίευση: 19 Νοε 2013 1:19 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:57
Όσο κι αν ήταν αναμενόμενο, πάρα πολύς είναι ο κόσμος που συρρέει από τη Κυριακή το απόγευμα στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Λάρισας, για να προσκυνήσει τη κάρα του νεοφανούς μάρτυρα Αγίου Ραφαήλ, από τη Μυτιλήνη. Το βράδυ της Κυριακής έβλεπε κανείς πιστούς από όλο τον νομό, πολλά νέα παιδιά, ακόμα και γονυπετείς, να πλησιάζουν με σεβασμό, κατάνυξη και δέος την κάρα του Αγίου. Η ουρά των πιστών, παρά το κρύο, είχε φτάσει έξω από τον ναό.
Αλλά και άνθρωποι, με προβλήματα υγείας και οικονομικά (η «ασθένεια» της εποχής), κάποιοι με δάκρυα στα μάτια από τη συγκίνηση, προσπαθούσαν να προσεγγίσουν το ιερό λείψανο, με μεγάλη προσμονή. Η κάρα ήλθε άλλες δύο φορές στη Λάρισα, στο πρόσφατο παρελθόν, τη δεκαετία του 2000, στον ίδιο ιερό ναό.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Η κάρα, θα παραμείνει στον ναό μέχρι την Τρίτη 26 Νοεμβρίου και ο ναός θα είναι ανοιχτός από τις 7 το πρωί, μέχρι τις 10 το βράδυ και καθημερινά θα τελούνται ιερές ακολουθίες, με το εξής πρόγραμμα:
Σήμερα Τρίτη: Το πρωί: Θεία λειτουργία. Απόγευμα 5:00: Εσπερινός και κήρυγμα από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο. Αύριο Τετάρτη 20 Νοεμβρίου: Το πρωί: Θεία λειτουργία. Το βράδυ στις 8.30: Ιερά κατανυκτική αγρυπνία, ιερουργούντος του μητροπολίτη κ. Ιγνατίου, για τη γιορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου.
Πέμπτη 21 Νοεμβρίου: Το πρωί: Θεία λειτουργία για τη γιορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου. Το απόγευμα στις 5: Εσπερινός και Χαιρετισμοί των Αγίων. Παρασκευή 22 Νοεμβρίου: Το πρωί: Θεία λειτουργία. Το απόγευμα 5:00: Εσπερινός και παράκληση των αγίων. Σάββατο 23 Νοεμβρίου: Το πρωί: Θεία λειτουργία. Το απόγευμα στις 5:00: Εσπερινός. Κυριακή 24 Νοεμβρίου: Το πρωί: Αρχιερατική θεία λειτουργία. Το βράδυ στις 9:00: Ιερά κατανυκτική αγρυπνία. Δευτέρα 25 Νοεμβρίου: Το πρωί: Θεία λειτουργία. Το απόγευμα 5:00: Εσπερινός και παράκληση των αγίων. Τρίτη 26 Νοεμβρίου: Το πρωί: Θεία λειτουργία. Το απόγευμα στις 6:00: Ευχέλαιο από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass