Πρωτοβουλία Δ. Γελαλή για το φόρο σε εταιρικά ΙΧ

Δημοσίευση: 21 Νοε 2013 21:01 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:01

Ερώτηση για το φόρο πολυτελούς διαβίωσης στα εταιρικά Ι.Χ. κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του βουλευτή Λάρισας κ. Δημήτρη Γελαλή, προς τον Υπουργό Οικονομικών.

Στην ερώτηση αναφέρουν και τα εξής: «Χιλιάδες κάτοχοι Ι.Χ. αυτοκινήτων με κινητήρες πάνω από 1.928 κυβικά εκατοστά θα φορολογηθούν διπλά, με τέλη κυκλοφορίας και φόρο πολυτελούς διαβίωσης, και σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζονται να καταθέσουν τις πινακίδες του μοναδικού τους αυτοκινήτου επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν. Ο φόρος επιβάλλεται αναδρομικά για το 2012 ακόμα και για αυτοκίνητα που αγγίζουν την παλαιότητα δεκαετίας…

Τα ΙΧ αυτοκίνητα που ανήκουν σε εταιρείες δηλώνονται στις δηλώσεις φορολογίας των στελεχών τους, με το περιορισμό ότι όταν οι εταιρείες έχουν πολλά αυτοκίνητα, η αντικειμενική δαπάνη για καθένα από αυτά τα πρόσωπα και για κάθε εταιρία δεν μπορεί να είναι ανώτερη από τη μεγαλύτερη αντικειμενική δαπάνη που προκύπτει από αυτοκίνητο της εταιρίας.

Δηλαδή αν ένα στέλεχος  δηλώνει στην φορολογική του δήλωση 10 αυτοκίνητα  μιας εταιρείας, η αντικειμενική  δαπάνη θα περιοριστεί σε εκείνο που έχει τον μεγαλύτερο κυβισμό και κατ' επέκταση δαπάνη…

Οι πολύτεκνοι και χιλιάδες πολίτες πληρώνουν φόρο πολυτελείας και αναγκάζονται να στερηθούν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους ένα απαραίτητο εργαλείο, δεν είναι δυνατόν μεγαλοστελέχη εταιρειών που χρησιμοποιούν περισσότερα από ένα αυτοκίνητα να εξαιρούνται από την επιβολή του φόρου».

Με αφορμή τα παραπάνω, ρωτούν τον αρμόδιο Υπουργό: «Διαψεύδει πως δεν θα πληρώσουν φόρο πολυτελείας στελέχη που χρησιμοποιούν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού για όλα τα αυτοκίνητα που ανήκουν στις εταιρείες που διοικούν; Εάν προέκυψε νομοθετικό κενό από αβλεψία των συντακτών του νόμου και όχι εσκεμμένα, είναι στις προθέσεις του να διορθωθεί το λάθος;»

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass