ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Υποστήριξη άνεργων γυναικών

Δημοσίευση: 29 Νοε 2013 2:27 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:11
 ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Αχ. Μπακαλέξη
Εκδήλωση ενημέρωσης και πληροφόρησης άνεργων γυναικών για την υλοποίηση της Πράξης «Πανδώρα - Υποστήριξη άνεργων γυναικών για τη δημιουργία κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων κοινωνικής φροντίδας», πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης 7 «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας», της κατηγορίας παρέμβασης 1: «Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» του θεματικού άξονα προτεραιότητας 7 «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση στις 8 Περιφέρειες Σύγκλισης», του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013». Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Ο Δήμος Φαρσάλων συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση του παραπάνω έργου με την ευθύνη της ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης των πολιτών του Δήμου Φαρσάλων και της συμβουλευτικής υποστήριξης των ωφελούμενων γυναικών του έργου. Εκτός του Δήμου Φαρσάλων, συμμετέχουν και το υποστηρίζουν ως εταίροι ο Δήμος Αλμυρού, ο Δήμος Σοφάδων, η «Πρότζεκτ Α.Ε.» (συντονιστής), το ΚΕΚ Ευρωπληροφόρηση Α.Ε., η «Ορφέας ΑΜΚΕ».
Κατά την εκδήλωση ενημέρωσης τονίστηκε από την κ. Κέλλυ Γεροστέργιου, ότι η Πράξη «Πανδώρα» περιλαμβάνει τη δημιουργία αναπτυξιακής σύμπραξης για τη μελέτη και εφαρμογή μέτρων συμβουλευτικής, κατάρτισης και τεχνικής υποστήριξης προς 60 άνεργες γυναίκες που ζουν στους Δήμους Φαρσάλων, Αλμυρού και Σοφάδων (Νότια Θεσσαλία), ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στην απασχόληση μέσω της σύστασης κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων κοινωνικής φροντίδας (ΚοινΣΕΚοΦ). Ακολούθησε συζήτηση για την κοινωνική οικονομία, για τα κριτήρια επιλογής των ωφελούμενων γυναικών, τις επαγγελματικές προοπτικές και λεπτομέρειες, για την υλοποίηση του έργου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος και ο αντιδήμαρχος κ. Δημ. Μπαμπανίκας, οι οποίοι, αφού καλωσόρισαν τη συντονίστρια του προγράμματος και τις ενδιαφερόμενες γυναίκες, θέλησαν να ενημερωθούν και θα θέσουν τα ερωτήματά τους, ώστε να συμμετέχουν ενεργά στην υλοποίηση της Πράξης «Πανδώρα».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass