Ρεκόρ συμμετοχών στο διαγωνισμό καναρινιών

Δημοσίευση: 29 Νοε 2013 21:47 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:11

 

Πέραν πάσης προσδοκίας, που ανέβασε τις απαιτήσεις, για την επόμενη χρονιά, εξελίχτηκε ο φετινός 5ος διαγωνισμός καναρινιών στη Λάρισα, που οργάνωσε στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, ο Λαρισαϊκός Σύλλογος Καναρινόφιλων (ΛΑ.ΣΥ.Κ).  

Σύμφωνα με τον πρόεδρο κ. Παν. Παπαθανασίου, «ο φετινός διαγωνισμός έκρυβε εκπλήξεις για τα μέλη του Δ.Σ, διότι ο αριθμός των πτηνών που διαγωνίστηκαν, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Έφτασε τον αριθμό των 360 πτηνών, ενώ τις προηγούμενες φορές έφτανε τα 300. Αυτό έδειξε, ότι ο χώρος, η αίθουσα, είναι μικρή και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες του συλλόγου. Είχαμε επίσης ρεκόρ συμμετεχόντων εκτροφέων, 30 τον αριθμό, από Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λαμία και Βέροια. Επίσης είχαμε στον διαγωνισμό νέες ράτσες πουλιών, που σίγουρα θα κινήσουν το ενδιαφέρον των φίλων των πτηνών.

Την Τετάρτη, τελείωσαν οι κρίσεις των πτηνών και σήμερα Πέμπτη, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα και οι νικητές του  5ου διαγωνισμού. Ταυτόχρονα, όλο το πρωινό άνοιξαν οι πύλες, μόνο για τους μαθητές, οι οποίοι μαζί με τους διδάσκαλους, θαύμαζαν τα πτηνά, έκαναν χιλιάδες ερωτήσεις γύρω από τον κόσμο των πτηνών. Στην έκθεση, όσοι έρθουν, θα μπορέσουν να θαυμάσουν 220 καναρίνια, χρώματος (άσπρα, κίτρινα, κόκκινα, αχάτες, ιζαμπέλες κ.λπ),70 καναρίνια τύπου-θέσεως (καμπούρικα, σγουρά με ή χωρίς σκούφο κ.λπ.), 20 πουλιά εξωτικά, σπάνια ( καπουτσίνους, μαγγελάνους, καρποντάκους μεταλλαγμένους), 50 υβρίδια ( καρδερινοκάναρα, φλωροκάναρα μαγγελανοκάναρα, καρποντακοκάναρα).

Μετά το τέλος του διαγωνισμού, μεθαύριο Κυριακή ,θα αναζητήσουμε μεγαλύτερη αίθουσα και ευελπιστώ, πως με τη βοήθεια της δημοτικής αρχής, η οποία μας συμπαραστάθηκε και μας βοήθησε από τα πρώτα μας βήματα, οι προσδοκίες μας θα επιβραβευτούν με μια μεγαλύτερη αίθουσα.»

Ε. Ρ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass