Από τα Βούναινα στην Ανάβυσσο

Δημοσίευση: 29 Νοε 2013 23:15 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:12

 

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων «η Καθ ημάς Ανατολή» και ο Μικρασιατικός Σύλλογος Αναβύσσου

Το βράδυ του  Σαββάτου 23 Νοέμβριου βρέθηκαν για πρώτη φορά μαζί σε μια κοινή εκδήλωση  οι Βουναινιώτες και οι Αναββυσιώτες  …..οι Σουλοτσοβητες και οι Ενεχηλιδες  συνεχίζοντας έτσι μια φιλία  δεκάδων ετών της οποίας οι ρίζες  κρατούν ακόμη από την εποχή που οι πρόγονοι τους  ζούσαν στην Μικρά Ασία .

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο πρόεδρος του Μ..Σ  Βουναίνων κ. Ηλίας Αθαναηλίδης κατά την διάρκεια της ομιλίας του  αναφέρθηκε στις πρώτες νύφες από τα Βούναινα  που βρέθηκαν από το 1954 στην Ανάβυσσο.

Η πρόεδρος του Μ.Σ Ανάβυσσου κα Σαβούλα Παρταλίδου- Κεπεσόγλου ευχήθηκε, και η φιλία να συνεχιστεί αλλά και  η παράδοση που θέλει νύφες από τα Βούναινα  να παντρεύονται Αναβυσσιώτες.

Την εκδρομή των Βουναινιωτών συνόδευε ο δήμαρχος τους ο κ.  Ρίζος Κομήτσας  ο οποίος τίμησε με την παρουσία του  την βραδινή εκδήλωση και φανερά συγκινημένος από όλα όσα ακουστήκαν για την ιστορία της φιλίας των δυο χωριών υποσχέθηκε να βοηθήσει ώστε η συγκεκριμένη εκδήλωση να λάβει ετήσιο χαρακτήρα και  να  γίνετε εναλλάξ και στα δυο χωριά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου  ο οποίος  δήλωσε  ενθουσιασμένος από όλα όσα άκουσε  και συμφώνησε να γίνουν  οι Βουναινιώτες  και οι Αναβυσιώτες γέφυρες επικοινωνίας  μεταξύ των δυο Δήμων.

 Στο τραπέζι των επισήμων βρέθηκαν επίσης, τιμώντας τους δυο Συλλόγους , ο Αντιπρόεδρος της  Ομοσπονδίας Μικρασιάτικων Σωματείων Ελλάδος  και πρόεδρος της Νέας Σινάσσου κ. Σπύρος Ισσόπουλος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων  και πρόεδρος του Μικρασιάτικου Συλλόγου Αλεξανδρούπολης “Oι τρεις Ιεράρχες “ κ.  Φάνης Ισαακίδης, η πρόεδρος του Μικρασιάτικου Συλλόγου Νέας Ιωνίας ”οι Καππαδοκες”  κα  Κούλα Μπρόλιου  και η γραμματέας της  Π.Ε.Κ.Σ  κα  Βάσω Παπαδοπούλου.

Την Ανάβυσσο εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Αναβύσσου κ. Τζιβιλόγλου Γεώργιος,  ο αντιπρόεδρος του Τοπικού  Συμβουλίου  κ. Φίλλιπος Τροχίδης  και η Σύμβουλος διδα  Χαρά Χατζημιχαηλιδου  η οποία έλκει την καταγωγή της από Βουναινα

Η έκπληξη της βραδιάς ήταν οι Βουναινιώτες που ταξίδεψαν από την Αθήνα  αποκλειστικά και μόνο για την εκδήλωση.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass