ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΣΤΟ 51ο ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

«Σώστε τα μέσα ενημέρωσης!»

* Λαρισινή συμμετοχή με ομιλία της Ν. Τσιτσανούδη για τα MME και την οικονομική κρίση στην Ελλάδα

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2013 1:06 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:15
 
 Η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στη ρευστή παγκόσμια πραγματικότητα του σύγχρονου κόσμου του Μεγάλου Αδελφού και των ολιγαρχών ιδιοκτητών, αλλά και η κρίση των media και η «καταθλιπτική» εικόνα που σε αρκετές περιπτώσεις παρουσιάζεται βρέθηκαν στο επίκεντρο του προβληματισμού του 51ου Ετήσιου Συμβουλίου της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων που φέτος πραγματοποιήθηκε στην καρδιά των Βρυξελλών. Στην παγωμένη και βροχερή βελγική πρωτεύουσα δημοσιογράφοι και πανεπιστημιακοί από όλες τις χώρες της Ευρώπης – με ισχνή πάντως τη συμμετοχή από τη Γερμανία – συναντήθηκαν κομίζοντας ο καθένας το δικό του report για την κατάσταση που επικρατεί στα μέσα ενημέρωσης της χώρας του. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Press Club του Ευρωκοινοβουλίου και τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν το μέλλον της ευρωπαϊκής δημοσιογραφίας και η έλλειψη της απασχόλησης κυρίως μεταξύ των νέων δημοσιογράφων, ο προβληματισμός για το εάν οι μπλόγκερς και οι «λομπίστες» είναι δημοσιογράφοι - με τους μπλόγκερς να παίρνουν τη θετική «ψήφο εμπιστοσύνης» - αλλά και η υστέρηση που παρατηρείται στον «ερευνητικό προσανατολισμό» όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στη δημοσιογραφία της Ευρώπης.
Στις εργασίες του 51ου Ετήσιου Συνεδρίου συμμετείχε και η Λαρισαία δημοσιογράφος, κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, επίκ. καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων η οποία και μίλησε με θέμα τα «Ηθικά ζητήματα που αναδύονται από τη χρήση της μηντιακής γλώσσας στην ελληνική οικονομική κρίση». Το μόττο «Save the Media» ακούστηκε αρκετές φορές, για να σηματοδοτήσει την ανάγκη να υποστηριχθεί η ελευθερία του τύπου στην εποχή της κρίσης και της απώλειας της ιδιωτικότητας και να θεραπευτούν τα κρούσματα του φόβου των δημοσιογράφων να εκφράζονται αδέσμευτα στο περιβάλλον της «Μονόπολης των ΜΜΕ».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass