ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΝ 43ΧΡΟΝΟ ΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ. ΕΚΕΙΝΟΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ

Έγκλημα για 10.000 ευρώ

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2013 2:09 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:33
Ένα περίστροφο είναι το πιστόλι του φόνου του 77χρονου Νικολάου Σπυρόπουλου, που βρέθηκε ήδη και εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη. Το περίστροφο ήταν κρυμμένο σε χώρο του σπιτιού από τον 43χρονο γιο, που κατηγορείται ως ο δράστης του φόνου, από την αστυνομία. Ο ίδιος αρνείται και υποστηρίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο πατέρας του αυτοκτόνησε με το περίστροφο και εκείνος, απλά το πήρε και το έκρυψε. Έτσι εξηγείται το ότι δεν βρέθηκαν κάλυκες στο σημείο της δολοφονίας. Ο 43χρονος οδηγήθηκε χθες το βράδυ στον εισαγγελέα υπηρεσίας.
Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της «Ε» στον Τύρναβο Κων. Τσόλας, σόκαρε χθες την τοπική κοινωνία του Τυρνάβου το αποτέλεσμα των ερευνών της αστυνομίας οι οποίες εξιχνίασαν τελικά το στυγερό έγκλημα στον Τύρναβο. Το γεγονός ότι ως δολοφόνος του 77χρονου Νικολάου Σπυρόπουλου φέρεται ο ίδιος του ο γιος, προκαλεί ακόμα μεγαλύτερο αποτροπιασμό. Παράλληλα προκαλεί ερωτηματικά για το τι είναι εκείνο που έφερε σε διάσταση πατέρα και γιο με αποτέλεσμα ο δεύτερος να φτάσει στο σημείο να εκτελέσει κυριολεκτικά, εκείνον που τον έφερε στη ζωή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνδρες της αστυνομίας από την πρώτη στιγμή που κλήθηκαν στο χώρο του εγκλήματος και από τις καταθέσεις των μελών της οικογένειας διαπίστωσαν ότι «κάτι δεν πάει καλά» και ότι δεν πρόκειται για επίθεση ληστών κατά ενός φιλήσυχου οικογενειάρχη με σκοπό τη ληστεία, αλλά κάτι άλλο κρύβεται. Οι συμπτώσεις και η συμπεριφορά του συγγενικού περιβάλλοντος, καθώς και η συμπεριφορά του ίδιου του κατηγορούμενου, ο οποίος προσπάθησε να κρύψει τα στοιχεία του εγκλήματος όπως τα φυσίγγια της καραμπίνας, αλλά και το ίδιο το όπλο κίνησαν περισσότερες υποψίες προς τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας. Και αυτό για να εμποδιστεί ή το έργο της αστυνομίας να κάνει ταυτοποίηση όπλου και φυσιγγίων.
Με τη γνωστοποίηση ότι ως δράστης του φονικού κατηγορείται ο γιος του θύματος, οι συγγενείς κρατούν το στόμα τους κλειστό και δεν αναφέρουν το παραμικρό.
Ο φερόμενος ως δράστης Νικόλαος Σπυρόπουλος διατηρούσε κατάστημα ηλεκτρονικών και επισκευών ηλεκτρικών συσκευών στην καρδιά της πόλης. Φαίνεται όμως πως η οικονομική κρίση χτύπησε και τον ίδιο με αποτέλεσμα να κλείσει το κατάστημά του. Πατέρας δύο παιδιών, ενός κοριτσιού και ενός αγοριού, αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η πληροφορία του δράστη ότι ο πατέρας του θα έδινε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στην αδελφή του- γίνεται λόγος για 10.000 ευρώ- και όχι στον ίδιο, ο οποίος αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα λόγω του γεγονότος ότι ήταν χωρίς δουλειά, τον εξόργισε. Υπήρξε διαμάχη. Τη μοιραία νύχτα, ο γιος καβγάδισε έντονα με τον πατέρα. Στη συνέχεια πήρε το όπλο κατέβηκε από τον 1ο όροφο της διώροφης οικοδομής και πυροβόλησε τον πατέρα του σχεδόν εξ επαφής, μία φορά στο μέτωπο και την επόμενη στο σώμα, προκαλώντας του ακαριαία τον θάνατο. Στη γειτονιά ακουστήκαν οι πυροβολισμοί και περίοικοι είδαν μετά τη σορό του θύματος...
ΛΑΡΙΣΑ
Άλλο όπλο αναζητούσαν, σχεδόν εξ αρχής οι αστυνομικοί, αφού τα ευρήματα από την έρευνα και το κυνηγετικό όπλο, δεν «ταίριαζαν» με τη σκηνή του φόνου. Ειδικά, ο κάλυκας φυσιγγιού νο 32, τους προβλημάτιζε ιδιαίτερα. Η απάντηση από το εγκληματολογικό, ότι το κυνηγετικό δεν είναι το όπλο του φόνου, ενέτεινε την έρευνα. Η συνεχής εξέταση του συλληφθέντα γιου, απέδωσε και υπέδειξε ο ίδιος το σημείο πού ήταν κρυμμένο το περίστροφο, το οποίο στάλθηκε χθες και αυτό για εξέταση, αν και θεωρείται βέβαιο ότι είναι το όπλο του φόνου.
Οι αστυνομικοί «δένουν» το περίστροφο και με άλλα στοιχεία που έχουν υπόψη τους και πλέον, θεωρούν ότι το όλο σκηνικό, είναι ξεκαθαρισμένο πλήρως.
Στη χθεσινή ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται ότι: Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, η προχθεσινή ανθρωποκτονία (10.12.2013), που διαπράχθηκε σε βάρος 77χρονου στον Τύρναβο Λάρισας.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη ένας 43χρονος, συγγενικό πρόσωπο του ηλικιωμένου (ο γιος), σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση του νόμου περί όπλων. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία του συλληφθέντα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:
* πιστόλι αερίου με γεμιστήρα,
* 6 αμπούλες αερίου και πλήθος μεταλλικών σφαιριδίων,
* κυνηγετική καραμπίνα,
* μία παραμορφωμένη βολίδα πυροβόλου όπλου,
* 86 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου,
* χατζάρα με λάμα μήκους 37,5 εκατοστών,
* 2 μαχαίρια (σουγιάδες) και
* κάλυκας φυσιγγίου, νούμερο 32.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass