ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΑΝΤΕΓΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΟΡΚΩΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ

Ένταση για τα οικονομικά στον Δήμο Κιλελέρ

Δημοσίευση: 03 Απρ 2015 12:35 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 15:43

Μέσα σε κλίμα έντασης, με λογομαχίες που αφορούσαν στον τρόπο που θα διεξαγόταν η συζήτηση των οικονομικών θεμάτων του Δήμου Κιλελέρ, ξεκίνησε χθες η ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του, στο δημαρχείο του δήμου στη Νίκαια.

Παρουσία πλήθους πολιτών του δήμου, οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, (κάποιοι δε αποχώρησαν εξ αιτίας αυτής της στενότητας του χώρου), το μοναδικό θέμα της συνεδρίασης ήταν τα οικονομικά στοιχεία οργανισμών του δήμου και τα ληξιπρόσθεσμα δάνεια. Αν και το θέμα χαρακτηρίστηκε τόσο από τον δήμαρχο Κιλελέρ κ. Νασιακόπουλο, όσο και από τους επικεφαλείς της αντιπολίτευσης κ. Ρίζο Κομήτσα και Βασίλη Σταμουλάκη, ως «ύψιστης σημασίας», παρόλα αυτά, αρκετή ώρα από την έναρξή της, η συνεδρίαση αναλώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο γύρω από την σωστή διαδικασία συζήτησης που θα πρέπει να εφαρμοστεί, και το χρόνο που θα πρέπει να διατεθεί σε κάθε επικεφαλή παράταξης να καταθέσει την άποψή του.

Εκτός αυτού το κλίμα άρχισε να εντείνεται ακόμη περισσότερο, όταν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, επιτέθηκαν στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου, παρατηρώντας ότι θα έπρεπε να τους είχαν δοθεί οι εισηγήσεις των πέντε στο σύνολο θεμάτων που θα συζητούνταν για τα οικονομικά στοιχεία του δήμου, οργανισμών και το ζήτημα των ληξιπρόσθεσμων δανείων, λαμβάνοντας την απάντηση από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Αχιλλέα Βαρδακούλη, ότι ήταν στη διάθεσή τους να τις παραλάβουν από τις 17 Δεκεμβρίου 2014.

Για εσκεμμένη πρόκληση κλίματος έντασης, κατηγόρησε δημοτικούς συμβούλους ο δήμαρχος κ. Νασιακόπουλος, απαιτώντας σεβασμό και ηρεμία, ώστε να προχωρήσει ομαλά η διαδικασία.

Αισίως, ξεκίνησε με το πρώτο θέμα, των ληξιπρόθεσμών δανείων του δήμου, κατηγορώντας την προηγούμενη δημοτική αρχή για πολιτικό λάθος, που όπως είπε: « αδιαφόρησε να λάβει την επιχορήγηση που δόθηκε το 2013 από το υπουργείο εσωτερικών στο δήμο, και αφορούσε την εξόφληση των ληξιπρόθεσμών υποχρεώσεών του προς τρίτους».

Ακολούθησαν παρουσιάσεις των εκθέσεων ορκωτών λογιστών, που έκαναν σε οργανισμούς του δήμου Κιλελέρ και ειδικότερα, όσο αφορά σε ΔΕΥΑΚ και σχολικές επιτροπές του δήμου, ο κ. Νασιακόπουλος ανάφερε ότι διαπιστώθηκαν «ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις ύψους 1.550.689,73 ευρώ στη ΔΕΥΑ και 176.206 ευρώ στις σχολικές επιτροπές». Επίσης για ταμειακή ανάγκη του δήμου, ύψους 304.578 ευρώ, ανάφερε ο κ. Νασιακόπουλος ότι διαπίστωσαν οι ορκωτοί λογιστές και η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο συνεχίστηκε μέχρι και αργά το βράδυ….

Να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε παρουσία ορκωτών λογιστών, για να ενημερωθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και οι πολίτες, για την οικονομική κατάσταση τόσο του Δήμου, όσο και των οργανισμών, που παρέλαβε η δημοτική αρχή.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο πρώην δήμαρχος, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ρίζος Κομήτσας, υπερασπίστηκε το έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής και έκανε λόγο για «επικοινωνιακές επιδείξεις και αίολα δημοσιεύματα».

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass